Izvor:
12.08.2017 u 17:28
0

LAGOM: Novi lifestyle trend koji lagano širi krila po celom svetu!

Ovaj trend će vam dobro doći!

I dok smo se cele zime ušuškavali u toploj i prijatnoj atmosferi kućnog komfora i uživanja u mekanim pletivima, blagom svetlu sveća i eventualno pucketanju vatrice u kaminu, u stvari smo živeli u skladu sa danskim konceptom hige (hygge), što se može prevesti kao težnja prijatnosti i komforu. Taj trend je tokom prošle godine preplavio svet u svim mogućim sferama – od mode, kuvanja, uređenja prostora i pisanja knjiga. Ali izgleda da je hige dobio i naslednika jer je novi švedski trend – takozvani lagom – preuzeo ovu godinu. I nema možda boljeg trenutka od leta da ga usvojimo i otpratimo.

Lagom je u Švedskoj pa i čitavoj Skandinaviji stari koncept koji potiče još iz doba Vikinga. Sastoji se od dve reči – laget om – što u prevodu znači oko tima, za tim, ali u skraćenoj verziji – lagom. Vikinzi su na zajedničkim okupljanjima pili medovinu iz roga i delili je među sobom. Ideja je bila da niko ne uzme preveliki gutljaj kako bi medovine bilo dovoljno za sve. Na taj način se među njima gradila saradnja, ali i učila skromnost. I upravo je to i jedna od ideja lagom koncepta. Lagom kod nas ne može da se prevede jednom rečju, ali mu je jedno od značenja ni premalo, ni previše. Sasvim dovoljno.

Ideja koja stoji iza ove reči je da budemo zadovoljni onim što imamo i u sebi samima pronađemo sreću.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter