parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ZAŠTO KASNI MENSTRUACIJA: Nijedna žena ne voli , a razlozi za to mogu da budu brojni!

 

Znate da niste trudni, a menstruacija kasni! To je sigurno razlog za brigu. Međutim, ne treba odmah da paničite jer razlozi za kašnjenje Kašnjenje menstruacije može biti prouzrokovano brojnim razlozima. Zbog toga je bitno da svaka žena vodi računa o svom ciklusu, odnosno o danima kada on počinje i završava se, kao i o ovulaciji.

Najčešći razlog za kašnjenje menstruacije je uglavnom stres kojem smo svakodnevno izloženi. Međutim, razlozi za izostanak mogu biti mnogo ozbiljniji, poput promene u radu štitne žlezde, izrasilina na jajnicima i slično.

Stručni naziv kašnjenja menstruacije je amenoreja, a ona se deli na fizičku i patološku. Fizička nastaje zbog trudnoće, ali i u periodu dojenja, pre puberteta i u menopauzi. Patološka se naziva zaustavaljanje menstruacije kod žena koje pre nisu imale problem i kod kojih je došlo do zaustavljanja zbog zdravstvenog problema.

Ukoliko vam menstruacija kasni od sedam do deset dana, uradite test za trudnoću. Ukoliko nije u pitanju trudnoća, trebalo bi što pre da posetite ginekologa. Ukoliko ste jednom preskočili odlazak kod lekara, a kašnjenje menstruacije vam se iznova ponavlja, više nemojte odlagati ginekološki pregled. Ne mora da znači da je u pitanju nešto ozbiljno, ali u svakom slučaju trebalo bi da vam doktor kaže šta se događa u vašem organizmu umesto da sami sve prepisujete stresu i odlažete pregled.

 

 

 

 

Alo.rs

Foto/arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
10:40 TOP - SHOP
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
19:20 Upoznajte parove
21:00 Kviz: Soba sreće
21:30 Parovi - Live
02:30 Parovi - Live