Izvor:
27.08.2017 u 16:33
0

NE, NE ČINI VAM SE: Postoje dobri razlozi zašto KOMARCI biraju baš VAS a jedan od njih je i boja odeće!

Ove dosadne krvopije biraju određene grupe ljudi, da li ste i vi među njima?

Sigurno vam se desilo da od svih ljudi u vašem okruženju komarci ujedaju samo vas. Dok drugi uživaju u razgovora u nekoj letnjoj bašti, vi ste nervozni, jer je svrab neizdrživ.

Ovo su razlozi zašto komarci hoće baš vas.

Krvna grupa

Osobe 0 krvne grupe više privlače komarce od onih sa krvnom grupom A ili B.

Trudnoća i višak kilograma

Bazalni metabolizam označava koliko vaše telo troši kalorija u stanju mirovanja. Ono što utiče na privlačenje komaraca je količina CO2 koje telo izbacuje dok sagoreva kalorije.

Trudnice i osobe s viškom kilograma imaju viši bazalni metabolizam, pa su samim tim i privlačniji komarcima.

Boja odeće

Tamnija odeća, pogotovo crna ili tamno plava, komarce više privlači od svetlije. Oni koji nose tamniju odeću više se ističu od onih u beloj odeći ili odeći nežnijih nijansi.

Alkohol

Komarci obožavaju miris alkohola u toplim letnjim noćima. Oni koji piju u većoj su opasnosti od iritantnih uboda i zato što brže dišu i često imaju topliju kožu.

Kretnje

Što se više krećete ili gestikulirate, to ste ovim krvopijama zanimljiviji jer se tako ističete od okoline i lakše vas primećuju.

Znojenje

Neki od vas teže podnose vrele letnje dane i znoje se više od ostalih. Upravo se to sviđa komarcima koje će miris znoja odmah uputiti prema vama.

Mirisi

Ako volite slatkaste parfeme, morate znati da ih vole i komarci. Isto važi i za razne druge proizvode poput mleka ili ulja za telo.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/balans_online

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter