Izvor:
14.09.2017 u 17:12
0

OVO BI TREBALO DA ZNATE: Žene sa oblinama imaju veći rizik da obole od raka! (foto)

Iako se smatra idealnim, ono sa sobom povlači i veliki rizik.

Nova istraživanja pokazuju da su žene sa oblinama posebno rizična kategorija za pojedine vrste raka.

To naročito važi za one koje su "jače u struku" jer salo na stomaku može da dovede do nekih oboljenja. Žene sa jabučastim oblikom tela imaju 50 procenata veće šanse za oboljevanje od raka pluća ili raka creva.

Kod njih često dolazi do povećanja insulina koji je poznat po tome što narušava hormonski balans, dok povećane količine masti na telu izazivaju hronične upale. Preko 50 procenata žena koje imaju masne naslage u predelu stomaka obolelo je od raka pluća ili gastroinestinalnog trakta. Ovo je naročito zapaženo kod žena u menopauzi koje su podložnije gojenju u ovom predelu tela. Tako su izložene riziku od prekomerne težine i gojaznosti, ali i različitim tipovima raka.

Zbog toga je neophodno da žene u ovim godinama promene svoj način života i ishrane, ne bi li izbegle gojaznost i smanjile rizik od ovih oboljenja. Povećana fizička aktivnost i redovne kontrole mogu da poboljšaju kvalitet života žena u menopauzi i smanje procenat obolelih od neizlečivih bolesti.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter