Izvor:
15.09.2017 u 14:43
0

SAZNAJTE VRLO LAKO: Da li ste se ugojili, ili ste samo naduti?

Dešifrujte probleme koje imate sa stomakom na veoma jednostavan način.

Povećanje telesne težine se ne dešava, a vi se često osećate tako, naduto i teže nego što ste zapravo. Šta se zapravo dešava, saznaćete kada odgovorite na ova pitanja

Kako izgledate ujutru?

Kada se probudite ujutru, pogledajte se u ogledalo. Tada je hrana uveliko svarena i ne dobija se osećaj nadutosti. Dakle ako primetite da vam je stomak veći nego što je bio kada ste otišli na spavanje, onda znači da treba da radite na gubitku kilograma.

Kako izgledate nakon obroka?

Nadutost može da bude prisutna tokom i posle obroka i da potraje tokom dana. Ali ako nadutost nestane, stomak ostane, trebalo bi da posetite teretanu. Stomak neće sam nestati, to i sami znate.

Da li je to moje vreme u mesecu?

Pre menstrualnog ciklusa, promene ženskih polnih hormona, posebno estrogena i progesterona, mogu rezultirati ozbiljnim zadržavanjem vode, pa vam se može činiti da ste se ugojili. Taj osećaj će proći već polovinom ciklusa.

Gde je "težina"?

Kada dobijete na težini, retko se to dešava na jednom mestu. Zahvaćeni su stomak, butine, zadnjica, ruke i lice. Kada je nadimanje u pitanju, ono zahvata samo stomak. Tako ćete znati šta je u pitanju.

Koje je boje vaša mokraća?

Mokraća bi trebala biti svetlija, boje limuna. Ako je tamna u pitanju je dehidratacija. Kada se tečnost ne izbacuje redovno, već se zadržava, osećate tu "težinu."

Sledeći koraci:

Dakle, naduti ste: Ako su vaši odgovori otkrili da ste dehidrirani, pa to je ono na čemu trebate da radite. Ali često problem nije lak za identifikaciju, razgovarajte sa svojim lekarom Svi imamo tendenciju da doživimo nadimanje u nekom trenutku, samo ne bi trebalo da se dešava posle svakog obroka.

Dakle, dobili ste na težini: Povećanje težine obično rezultira malim promenama u svakodnevnoj rutini, tako i gubitak težine. Zapitajte se gde možete da napraviti jednostavne promene da biste se vratili na težinu koja vam odgovara i sa kojom se osećate najbolje.

Telegraf
Foto: Twitter/freshpressinfo/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter