Izvor:
06.10.2017 u 17:05
0

DEVET RAZLOGA ZA KONZUMIRANJE AKTIVNOG UGLJA!

Da li imate aktivni ugalj u vašoj kućnoj apoteci? Trebalo bi jer je to jednostavan i jeftin način da se rešite nekih sitnih neprijatnosti u životu. Evo kako!

Mnogi ne znaju ili nisu nikad ni čuli za to da bi ugalj mogao da se upotrebljava u svrhe boljeg zdravlja i lepšeg izgleda.Sigurno ste do sada čuli da su mnogobrojni toksini iz najrazličitijih izvora uzrok narušenog zdravlja izgleda, raspoloženja. Još sigurnije ste do sada naišli na mnogobrojne savete o detoksifikaciji i uklanjanju štetnih materija iz tela. Jedan od možda najčudnijih ali sasvim prirodnih načina da očistite telo do toksina, jeste da u te svrhe upotrebite aktivni ugalj. Čudno, jer ugalj je crn, zar ne? Kako nešto što je crno može uopšte da bude pojam za nešto što čisti?

9 RAZLOGA DA NABAVITE AKTIVNI UGALJ

Za medicinsku upotrebu, on se uglavnom pravi u kapsulama, tabletama ili prahu. Relativno je jeftin, bezbedan za upotrebu a može na jednostavan i prirodan način da reši dosta vaših problema. Evo nekoliko razloga da ga nabavite.

1. IZBELITE ZUBE SA UGLJEM

Zubi mogu da požute iz mnogo razloga – zbog načina ishrane ili loših navika kao što je pušenje. Za blistav osmeh koji privlači pažnju i šarmira potrebni su vam beli zubi. Tretman izbeljivanja zuba možete odraditi u nekoj stomatološkoj ordinaciji, ali isto tako možete to probati da uradite sami kada imate medicinski ugalj kod kuće.

  • Potrebno je da pomešate prah aktivnog uglja sa pastom za zube i operete ih kao što to obično radite.
  • Ukoliko želite sasvim prirodnu varijantu bez mogućih hemikalija u zubnoj pasti, dovoljno je da pomešate ugljeni prah sa malo vode.

Dok budete prali zube, scena u ogledalu vas može obeshrabriti. Istini za volju, stavljati nešto na crno na zube u nameri da ih izbelite deluje sasvim suludo. Ipak, ako radite ovo 2 puta nedeljno, vrlo brzo primetićete razliku u nijansi.

2. REŠITE SE LOŠEG ZADAHA

Medicinski ugalj za zube ne mora da ima namenu samo da ih očisti. Nečistoće i bakterije na zubima i u ustima nisu samo uzrok žutih zuba, već i lošeg zadaha. Istraživanja su pokazala da ugalj privlači na sebe bakterije, pa je pranje zuba na sa njim odličan način da se rešite lošeg zadaha uzrokovanog bakterijama u ustima ili zubnim šupljinama.

3. AKTIVNI UGALJ ZA STOMAK

Ako vas je zakačio stomačni virus ili ste se otrovali hranom pa ne znate kako zaustaviti proliv, ugalj može biti pravo rešenje za vas. On će pokupiti štetne viruse i bakterije i izbacićete ih kroz stolicu. On može da reši problem nadutosti stomaka i da ublaži gorušicu. Naime, neku hranu varimo zahvaljujući enzimima u stomaku, a neku zahvaljujući bakterijama koje su sastavni deo naše mikroflore. U ovu drugu grupu spadaju recimo neki ugljeni hidrati. Prilikom tog procesa varenja od trane bakterija, stvaraju se gasovi. Ukoliko vam je neki obrok teško pao i čini vam se da ste se naduli od njega, onda možete da uzmete malo medicinskog uglja koji će vrlo brzo doneti olakšanje.

4. LEK ZA MAMAURLUK

Imali ste burnu noć, opustili ste se i popili previše alkohola? Ukoliko znate ovako da se provodite, onda vrlo dobro znate i šta je mamurluk. Glavabolja, mučnina i opšta slabost traju dokle god ima viška alkohola u krvi, čak i onda kada osećaj opijensoti prestane. Za sam mamurluk nije toliko zaslužan alkohol, koliko svi oni drugi sastojci u alkoholnim pićima koji im daju aromu, miris , boju i slično. Za eliminisanje alkohola zadužena je jetra koja ga razlaže, a za eliminisanje ostalih toksina odličan je aktivni ugalj.

5. SNIŽAVA HOLESTEROL

Medicinski ugalj može povoljno da utiče na rad srca. Iako je ona ovom polju potrebno još istraživanja, ona dosadašnja pokazala su da on ima sposobnost da smanji nivo lošeg holesterolakada se uzima 3 puta dnevno. Takođe, smatra se on sprečava stvrdnjavanje krvnih sudova i nastanak arterioskleroze.

6. AKTIVNI UGALJ ZA LICE I PROTIV BUBULJICA

Toksini nisu samo unutar nas, već se nalaze i spolja, na našoj koži i narušavaju naš izgled. Jedan od dokaza da ih imate previše jesu i bubuljice na licu. Mnogo je razloga za njihovu pojavu – od onih unutrašnjih, hormonalnih , do onih spoljašnih koji nisu ništa drugo nego prljavština i bakterije zarobljeni u porama kože. Aktivni ugalj za lice može da postane vaša nova higijenska rutina.

Dovoljno je da napravite masku za lice od jedne kašike aloe vera gela, jedne kašike vode i jedne kapsule uglja. Dobićete crnu smesu koju ćete naneti na lice i ostaviti da deluje nekoliko minuta. Ona će da pokupi višak masti, nečistoća, bakterija i da suzi pore.

7. LEK PROTIV UJEDA INSEKATA

Ujed insekata je neprijatan i bolan onda kada insekti ostave neki svoj specifičan otrov ispod naše kože, ili nam prenesu neku bakteriju, kao što mogu to recimo mogu da urade krpelji. Kada nanesete malo aktivnog ulja na mesto ujeda, on će da izvuče otrov i doneće brzo olakšanje. Naravno, za najbolje efekte potrebno je da reagujete odmah posle ujeda, dok otrov još nije dospeo u krvotok. Kažu da je on dobar i kada je ujed zmija u pitanju. Ipak, u ovom slučaju je bolje obratiti se lekaru.

8. CRNI ŠAMPON ZA KOSU

Kao što uklanja nečistoće sa kože lica, tako uklanja nečistoće sa kože glave. Usled proizvodnje viška sebuma javlja se problem sa masnom, slepljenom kosom i peruti, a sve to, priznaćete nije baš lepo. Osim toga, tokom dana pokupimo silnu prljavštinu na našu kosu, posebno onda kada imate običaj da je često dodirujete rukama. Želite detoksikaciju kose i kože glave? Ne treba vam neki skupi tretman u frizerskom salonu niti neki čudotvorni šampon. Dovoljno je sipate kapsulu aktivnog ughlja u šampon koji inače koristite. Rešićete se peruti i nečistoća, a kosa če usled toga dobiti volumen.

9. NAPRAVITE AJLAJNER ZA OČI

Ukoliko ste ljubitelj prirodne kozmetike ,a želite glamuroznu večernju šminku, onda je ajlajner na bazi aktivnog uglja prava stvar za vas. Sipajte ga u manju posudicu i dodajte kap po kap vode dok ne dobijte crnu smesu sličnu ajlajneru, koju možete primeniti za izvlačenje crnih linija oko očiju. Hej, pa ne mislite vajda da su se u Starom Egiptu šminkali sa današnjim kozmetičkim markama? Mana ovakve šminke je jedino što nije vodootporna.

IMA LI NEGATIVNIH DEJSTAVA?

Ako smo rekli da aktivni ugalj treba da bude deo vaše kućne apoteke, to ne znači da treba da preterujete sa njim. Baš kao i lekove, koristite ga samo kad zatreba.

Ukoliko redovno pijete neku terapiju, vodite računa da ga uzmete najmanje 2 sata pre uzimanja leka. Ukoliko ga uzmete posle, može da pokupi iz lekova one aktivne sastojke koji treba da leče i time smanji dejstvo leka.

Ukoliko preterate sa upotrebom, to neće imati neke strašne i životno ugrožavajuće posledice, ali možete očekivati sledeće:

  • crnu stolicu
  • crn jezik
  • povraćanje
  • zatvor

Izvor: Aska.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter