Izvor:
09.10.2017 u 19:41
0

ČAŠA HLADNE ILI TOPLE VODE? Jedna od njih rešava probleme sa želucem i cirkulacijom!

Da li ste jedan od mnogih koji piju šolju vruće kafe ili toplog čaja kao prvu stvar ujutru? Ili možda želite da počnete dan sa čašom hladne vode.

Tečnost za piće, naročito voda ujutru, pruža višestruke prednosti vašem zdravlju. Ali, pravo pitanje je šta je bolje imati na prazan stomak, topao ili hladan napitak?

Pa, ispostavilo se da je čaša tople vode na praznom stomaku bolje za vaše zdravlje i blagostanje, a ne hladan napitak.

Evo nekoliko zdravstvenih prednosti koje donosi pijenje tople vode na prazan želudac. Kada ih naučite, složićete se da nema boljeg načina za početak vašeg dana.

Ako pijete toplu vodu imate mogućnost da smanjite otok u grlu, što zauzvrat pruža privremeno oslobađanje od bola. Zaista čini čuda za iritirano i suvo grlo. Ovo je naročito korisno tokom jutra kada se probudite sa suvim grlom koji izaziva bol dok gutate.

Iznenađujuće, značajno poboljšanje se može iskusiti nakon što uzmete prvi gutljaj tople vode. Na kraju, topla voda takođe umiruje grčeve opuštanjem mišića želuca.

Piti čašu tople vode na prazan želudac je dobar način da stimulišete debelo crevo. Osim toga, postavlja telo za bolju apsorpciju hrane tokom dana.

Iako je dobro za hidrataciju tela, uopšteno je korisno za gubitak težine, i ispostavilo se da je to najbolji način za konzumiranje te tečnosti. To znači da dobra hidratacija uopšte smanjuje želju za hranom, tako da vam pomaže da se duže osećate punim.

Konzumiranje tople vode poboljšava protok krvi u cirkulacionom sistemu tela. Naučno je dokazano da kada je telo izloženo toploj temperaturi, protok krvnih ćelija na početku se povećava dramatično.

Za razliku od tople voda, piti hladnu vodu je loše za vaše zdravlje, jer vaše telo mora da zagreje hladnu vodu kako bi je koristilo. U tu svrhu proširuje vašu energiju.

Kad pijete hladnu vodu, krvni sudovi se sužavaju. Ovo, s druge strane, smanjuje hidrataciju i sposobnost apsorpcije.

Uprkos svim nedostacima, piti hladnu vodu je i dalje bolje nego ništa ne piti. S druge strane, čaša hladne vode na vrućem, letnjem danu je jedno od najboljih osećanja ikada! Zaista pomaže da se ohladite u nekoliko sekundi. Vrlo osvežavajuće !!!

Izvor: instantpalma.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter