Izvor:
14.10.2017 u 19:24
0

PIJANU OSOBU NE TREBA DA PUSTITE DA SPAVA: Evo i zašto!

Maksvel Gruver je preminuo nakon što su ga njegovi drugovi ostavili pijanog da odspava. Razlog smrti bila je količina alkohola u telu 6 puta veće od dozvoljene.

Gruver je utonuo u san oko ponoći, ali su njegovi drugari sačekali jutro da ga odvedu do bolnice gde je proglašen mrtvim.

Stručnjaci upozoravaju da mnogi ljudi nisu svesni koliko opasno može da bude ako pijanu osobu ostave da spava.

Nivo alkohola u krvi može da nastavi da raste kada neko prestane da pije, a posledice mogu da uključuju davljenje, komu, prestanak disanja i smrt.

"Domaći lekovi" kao što su spavanje, hladan tuš, jedenje hrane ili pijenje kafe neće pomoći pijanoj osobi da se brže oporavi.

Na svu srećum postoji nekoliko načina da odredite da li je opasno ostaviti pijanu osobu da spava.

Ako pirmetite da pijana osoba radi neku od sledećih stvari, trebalo bi odmah da pozovete hitnu pomoć:

Osoba povraća dok je bez svesti
– Ne reaguje na stimulaciju (štipanje ili drmanje)
– Diše sporo, plitko ili uopšte ne diše
– Koža je postala plava, hladna ili znojava
– Ako postoji razmak duži od 10 sekundi između uzdisaja i izdisaja, onda je to siguran znak trovanja alkoholom, tvrde stručnjaci Mejo klinike.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter