Izvor:
18.10.2017 u 21:23
0

„Ne ustajte penzionerima u autobusu, to je za njihovo dobro“: Stručnjaci tvrde da starije osobe moraju da stoje u prevozu!

Ako redovno ustajete u prevozu starijim osobama i penzionerima, trebalo bi da prestanete to da radite jer im ugrožavate zdravlje, tvrde medicinski stručnjaci.

Stajanje je dobro za starije osobe i, sudeći po stručnjacima, trebalo bi da ih ohrabrujemo da to češće čine.

Rođaci bi svoje najmilije trebalo da ohrabruju da idu stepenicama umesto liftom i da do prodavnice pešače.

Profesor sa Oksforda, ser Mir Grej tvrdi da penzioneri moraju "da odigraju svoju ulogu" kada je njihovo zdravlje u pitanju i budu znatno aktivniji.

On od starijih ljudi traži da "shvate svoju ulogu i budu fizički aktivni kako ne bi bili opterećenje zdravstvu" i ohrabruje ih da svaki dan hodaju barem 10 minuta.

– Moramo da ohrabrimo starije osobe da se bave fizičkom aktivnošću, a ne da im govorimo da bi trebalo da se odmore i dignu sve četiri u vis. Dobro razmislite pre nego što sledeći put ustupite svoje mesto starijoj osobi. Stajanje je odlična vežba za njih – izjavio je on za britanski list The Sun.

Happytv.rs/Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter