Izvor:
19.10.2017 u 19:19
0

ŠTA NOŠENJE KUĆNIH PAPUČA RADI VAŠEM ZDRAVLJU? Stručnjaci igh nikako ne preporučuju!

Simptomi artritisa, među kojima su i bolovi i otoci zglobova na rukama i nogama, mogli bi da budu pogoršani i ubrzani zbog nošenja kućnih papuča, smatra tim lekara koji radi istraživanja za Gentle Grip, koji proizvodi razne proizvode za stopala.

Oni upozoravaju da nošenje papuča s vremenom može da pogorša način na koji hodamo, jer umesto da hodamo zapravo "klizimo", ne dižemo noge previše s poda i samo ih "vučemo" sa papučama kroz kuću.

To, smatraju stručnjaci, može biti jedan od faktora zbog kojeg i zdrave osobe mogu da osete bol u zglobu koji je zapravo opterećen time što "nosi" papuče za sobom, pa vam je stopalo u neprirodnom položaju.

Bol u stopalima zbog neudobne obuće je česta pojava i kod mlađih ljudi jer redovno biraju obuću koja ne pruža stopalima podršku koliko bi trebalo. Kod žena je i češća ako nose visoke potpetice, a sve se pogrošava kad se stopala "ohlade", pa ste možda i sami nekad osetili bol i upaljena stopala upravo ujutro kad ste tek ustali.

Savet lekara pre zime jeste da umesto papuča nosite tople debele čarape, jer ćete tako stopala održati dovoljno toplim i bez papuča.

Ako ipak ne možete da ih se odreknete, nabavite par koji nisu samo "natikače", već pružaju potporu celom stopalu. Tako ćete stopalo držati u prirodnijem položaju i nećete preterano opteretiti zglobove.

Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter