Izvor:
23.10.2017 u 03:19
0

MISLILA JE DA JE U PITANJU OBIČNA PREHLADA: Kada je videla boju tečnosti koja joj je curila iz nosa odmah je posetila doktora!

Sve je ukazivalo na prehladu, ali u pitanju je bilo nešto mnogo gore.

Đia je bila na poslu kada je nos iznenada počeo da joj curi. Isprva je misilla da je u pitanju prehlada, ali tečnost je izlazila samo na njenu levu nozdrvu – i činilo se kao da nikada neće prestati.

Svaki put kada bi se sagla ili naprezala, količina tečnosti se povećavala.

Nakon četiri dana odlučila je da poseti porodičnog doktora koji joj je rekao da njeni simptomi nisu tipični za infekciju sinusa, nije imala glavobolje, kašalj ili pritisak na sinusima, a tečnost je bila prozirna umesto zelena ili žuta.

Ipak, prepisao joj je antibiotike, za svaki slučaj.

Dve nedelje kasnije, nos joj je i dalje cureo.

S obzirom na to da nije imala istoriju bolesti, lekar je odlučio da je pošalje na skener.

Radiolog nije video ništa neobično na nalazima, ali Đijin lekar je bio zavrinut da bi u pitanju moglo da bude curenje cerebrospinalne tečnosti i odlučio je da je pošalje kod specijaliste koji je potvrdio njegove sumnje i odmah zakazao hitnu operaciju.

Rezultati sa skenera pokazali su da postoji mala praznina između kostiju u njenoj lobanji, i moždana tečnost je curila iz njenog nosa, piše Msn.com.

Đia je imala sponatno curenje koje nije bilo izazvano udarcem ili određenom traumom.

U pitanju je veoma retko stanje i najčešće pogađa gojazne žene jer višak kilograma oko stomaka pritiska vene i taj pritisak se dalje prenosi na mozak.

Bez operacije, Đija je rizikovala da dobije meningitis ili infekciju mozga zbog rupe kroz koju su bakterije mogle da dopru do njega.

Doktori i dalje ne znaju kako dolazi do ovog visokog pritiska tečnosti u mozgu, ali u Đijinom slučaju, pritisak na lobanju stvorio je procep kroz koji je tečnost počela da curi.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/Yumreza

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter