Izvor:
23.10.2017 u 15:35
0

KVALITETNIJA SPERMA: Muškarci spavajte duže!

Spavanje ima veliki uticaj na naše zdravlje, ali bi trebalo pronaći pravu meru.

Dobar san je od neprocenjivog značaja za vaše zdravlje, naročito mentalno.

Smatra se da minimum sedam sati sna vas čini ne samo zdravijim , već i pametnijim. Ali postoji još jedan razlog, ako vam predhodni nisu dovoljni. Reč je o kvalitetu sperme. Ako želite da vaša sperma bude kvalitetnija, potrebno vam je više sna.

Međutim, prema nedavnom istraživanju, duže spavanje je jednako loše za vašu spermu kao i premalo spavanja, zapravo je mnogo lošije.

Idealna količina spavanja za vašu spermu je između sedam i sedam i po sati. Istraživači sa vojno medicinskog Univerziteta u Čongkingu, Kina, sproveli su studiju analizom 2.020 uzoraka semena od 796 muškaraca između 2013. i 2015. godine, kao i procenu trajanja spavanja svakog muškarca putem upitnika. Rezultati su pokazali da je premalo spavanja, šest i po sati, smanjilo kvalitet sperme.

Istraživači su otkrili još jednu zanimljivu stvar. Predugo spavanje, više od devet svati , takođe je smanjilo kvalitet sperme.
Spavanje između sedam i sedam i po sati noći ne samo da održava kvalitet sperme, već može i da poveća volumen semena i broj spermatozoida.

Loš kvalitet sperme usled nedostatka sna je posledica nepravilnog oslobađanja testosterona veoma bitnog hortmona za muškarce.

"U prethodnoj studiji otkrili smo da je najviše semena bilo kod onih koji su spavali od sedam do sedam i po sati. Duže ili kraće spavanje ima negativan uticaj na kvalitet sperme. Ukoliko planirate porodicu, trebalo bi da obratite pažnju na ove činjenice, " izjavio je autor studije dr Jia Cao.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter