Izvor:
28.10.2017 u 20:53
0

POMERANJE SATA UTIČE NA VAŠE TELO: Evo i kako!

Istraživači širom sveta pokušali su da ustanove da li gubljenje, ili dobijanje, sata sna može da utiče na naše zdravlje.

Naučnici iz Mičigena otkrili su mali porast broja srčanih udara kada "gubimo" sat sna, a slično su utvrdili i istraživači iz Švedske kada "dobijamo" sat vremena više za san.

Ali to nije sve, otkriveno je i da bilo kakva promena u snu u trajanju od sat vremena može ozbiljno da utiče na san čak i do nedelju dana.

Kako pređemo na zimsko računanje vremena, veoma malo ljudi će zaista dobiti taj sat sna više, dok će tokom narednih nekoliko dana mnogi ustajati ranije, imati problema da zaspe i budiće se tokom noći.

Najviše problema imaće osobe koje u proseku spavaju manje od 7 sati dnevno i oni koji ustaju rano.

Jedan od načina da se "prebole" ovi problem i, kako tvrde stručnjaci, jeste redovno vežbanje u isto vreme svaki dan, kao i buđenje i ustajanje u isto vreme.

U slučaju da i dajle imate problema sa noćnim snom, dremanje tokom dana može da vam pomogne da nadoknadite izgubljene sate sna.

izvor:telegraf.rs
Foto:pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter