Izvor:
10.11.2017 u 18:44
0

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE: Pilule za kontracepciju večita zenska briga!

Žene često krive kontraceptivne pilulu za povećanje težine, a da li za to imaju osnova?

Neželjeno dejstvo uzimanja kontraceptivnih pilule, već dugo je predmet polemike i uglavnom se vezuje za povećanje kilaže.

Čuveno pitanje: "Da li je kontraceptivna pilula zaista glavni "krivac" za povećanje telesne težine," je konačno dobilo odgovor.

Kada prolazite kroz period kontrole rađanja, jedinstvene efekte koje možete imati se odnose na ženske hormone, u tom slučaju najbolje je tražiti savete lekara.

Žene često krive kontraceptivne pilulu za povećanje težine, a da li za to imaju osnova?

Dr Džil Tistltvejt, smatra da povećanje telesne težine nije direktno povezano sa upotrebom oralne kontracepcije.

"Dokazi iz kliničkih studija za više od 11.000 žena sugerišu da većina žena neće dobiti kilograme viška uzimanjem pilula za kontracepcju", rekla je dr Džil.

Ako se vaša težina promeni dok koristite hormonsku kontrolu rađanja, uzmite u obzir da li postoje drugi uzroci, kao što je promena u vašoj ishrani ili nedostatak vežbanja.

Dr Džil je rekla da različite žene imaju različite hormonske reakcije na kontraceptivne pilule.

Ona je dodala da postoji puno drugih metoda kontrole rađanja koje ne dolaze sa potencijalnim neželjenim efektima, kao što su dijafragme i kondomi.

Dok je povećanje težine odbačeno kao stvarna posledica uzimanja oralne kontraceptivne pilule, Dr Džil je podsetila žene da ima nekoliko drugih neželjenih efekata koji se mogu pojaviti.

"Iako su mali, ovi neželjeni efekti kao što su glavobolje, nepravilno krvarenje, nadimanje i akne su prilično česti. Neki od ovih neželjenih efekata mogu biti prolazni i smiriti se nakon nekoliko ciklusa, dok drugi ne mogu ", rekla je.

Zbog velikog broja brandova pilula koji su dostupni na tržištu, žene ukoliko nisu sigurne koji od postojećih brendova da odaberu, trebale bi da se posavetuju sa lekarom i donesu na taj način odluku.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/AnnaKluzKowal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter