PARADOKS: Ovo stanje tela može da izleči, ali i da izazove rak!

 

Još jedan dokaz da su određene promene u ishrani najefikasniji i najzdraviji metod eliminisanja karcinoma i mogućeg rizika od oboljenja.

Naučnici su otkrili jedan definitivan uzrok karcinoma. Ono što je interesantnije je to što to istovremeno može da bude i lek!

Rezultati su pokazali da je acidična (kisela) krv savršeno tlo za razvoj kancerogenih ćelija. Karcinom se hrani glukozom koje naše telo unese i razvija se u acidičnom okruženju koje stvaramo. Održavanjem blago alkalnog okruženja ćelije karcinoma tokom vremena odumiru, tako da zapravo vi time sprečavate razvoj karcinoma i drugih potencijalnih bolesti.

Zbog toga su određene promene u ishrani najefikasniji i najzdraviji metod eliminisanja karcinoma i mogućeg rizika od oboljenja.

Ovo je kratka lista pojedinih acidičnih i alkalnih namirnica, stoga možete napraviti svoj izbor u pogledu sprečavanja i tretiranja karcinoma.

Acidične namirnice

- Kukuruz

- Sočivo

- Šljive

- Suve šljive

- Zrnevlje

- Leblebija

- Sve vrste mesa

- Sve vrste sireva i mlečnih proizvoda

Alkalne (bazne) namirnice

- Brokoli

- Šargarepa

- Prokelj

- Beli luk

- Fermentisano povrće

- Zelena boranija

- Grašak

- Kelj

- Spanać

- Paradajz

Kiselost i alkalnost supstance se meri pH skalom koja varira od 0 do 14. Vrednost pH od 0 do 7 je kisela, dok je svaka veća vrednost alkalna ili srednja.

Kancerogene ćelije ne mogu da prežive ukoliko je vaša pH vrednost iznad 7,5. Karcinom je metabolična bolest i često je rezultat loše i nepravilne ishrane. Kancerogene ćelije bukvalno jedu glukozu i dišu kiselinu. Glukoza je zapravo šećer. Većina namirnica koje jedete redovno su vrlo acidične i povećavaju nivo glukoze u vašem telu.

 

 

Izvor: stil.kurir.rs
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV