parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

NEMOJTE OVO ZANEMARITI: Ovo su razlozi zbog kojih vaš urin ima čudan miris!

 

Ne dešava se često, ali kada se dogodi da je miris urina drugačiji nego inače, dame se zabrinu i žele da utvrde zbog čega se to dogodilo. Uzroci su najčešće bezopasni, pa ne treba odmah biti u panici. Međutim, ukoliko se dogodi da vam se to događa više od dva puta, obavezno se javite lekaru. 

Dakle, ukoliko vaš urin nego uobilajeno, ovo bi možda mogli da budu razlozi:

Imate gljivičnu infekciju

– Gljivične infekcije uzrokuju neobičan miris urina, a sve zbog disbalansa vaginalnih bakterija. Takođe, kako on ističe, moguće je da se javi i svrab.

Dehidrirali ste

Ukoliko se desi da tokom dana ne konzumirate dovoljno tečnosti, moguće je da mokraća čudno miriše.

– Kada telo dehidrira, urin ima jak miris i tamnije je boje – kaže ginekolog. On, takođe, savetuje da ne dozvolimo da nas organizam opominje već da uvek imamo na umu da je potrebno da tokom dana popijemo minimum lita i po vode.

Ovulirate

Jedan od razloga čudnog mirisa jeste i period kada su hormoni najaktivniji. Oni utiču na telo da, čak i ako nije pojačan miris urina, izraženije je vaše čulo mirisa, pa ćete više osećati miris amonijaka u mokraći.

– Prokelj, luk, pojedini začini, losos, alkohol, pa čak i kafa, mogu da promene miris urina. Takođe, previše soli u organizmu može da poveća koncentraciju urina, zbog čega će imati jači miris od uobičajenog.

Možda ste u drugom stanju

– Mokraća tada ima opor miris zbog hormona koje telo proizvodi u trudnoći. Hormonske promene događaju se najčešće u prva tri meseca, pa zato buduće mame ne bi trebalo da brinu.

Možda imate infekciju urinarnog trakta

Ginekolog objašnjava da je najčešći razlog za neuobičajeni miris mokraće kod žena infekcija urinarnog trakta.

Najčešći razlog za neuobičajen miris mokraće kod žena je infekcija urinarnog trakta, kaže ginekolog. Bakterija koja uzrokuje infekciju krivac je za miris, a kod infekcije urinarnog trakta mokraća je najčešće mutne boje, a ponekad se pojavljuje i malo krvi prilikom mokrenja.

Osim toga, javlja se i peckanje, koje ne treba zanemarivati.

Određene polne bolesti drastično mogu da promene miris mokraće.

– Hlamidija je najčešći “krivac”, ali i trihimonijaza, seksualno prenosivi parazit.

Ukoliko posumnjate da imate polnu bolest, pravac ginekologu.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Facebook/Donji-Vesh-778542472195608

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost