parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

GINEKOLOGIJA: Evo kako da vodite računa o intimnom zdravlju!

 

Svaka žena bi trebalo da brine o zdravlju svoje intimne regije na odgovarajući načun. To je svakako lakse sprovesti ako se pridržavamo pravila koje propisuju ginekolozi.

Zapamtite da vi niste ginekolog

Koliko god da poznajete svoje telo i to šta vam prija, nemojte se lečiti na svoju ruku. U apotekama su nam dostupni mnogi preparati za suzbijanje vaginalnih infekcja, ali savetujemo vam da ih ne koristite bez savetovanja sa ginekologom. Korišćenjem lekova, vaginaleta, masti itd. na svoju ruku, mogu zakomplikovati stvari.

Vodite računa prilikom kupovine donjeg veša

Tange ili obične gaćice? Po pitanju ovog izbora stručnjaci imaju podeljeno mišljenje. Dok jedni smatraju da žene ne bi trebalo da nose tange, drugi nemaju ništa protiv toga dokle god su one udobne. Veš pre svega mora biti udoban i ne sme biti uzak. Preuske gaćice mogu iritirati predeo međice, a s obzirom na to da su u kontaktu sa anusom, postoji i opasnost od prenosa bakterija. Navažnije je da svakodnevno menjamo veš, da ga pravilno peremo i da pazimo na higijenu.

Obilne menstruacije

Ukoliko vam menstruacija traje vise od 5 dana nemojte ovo zanemarivati. Postoje zene kojima je to prirodno, ali ukoliko sa vama to nije slučaj, a desi vam se menstruacija koja je preobilna i dugo traje, obratite se ginekologu.

Razgovarajte sa ginekologom o bolnom seksu

Ako osećate konstantan bol tokom seksa, onda to nikako ne bi trebalo da krijete od lekara, jer uzrok mogu biti ozbiljnije stvari poput vaginalne infekcije, fibroidi tj. miomi, endometrioza ili ciste.

Ne uspostavljajte dijagnozu sebi na internetu

Većina nas je sklona “guglanju” simptoma i svega sta oni znače. Ovako možete doći do raznoraznih, većinom netačnih zaključaka. Umesto Guglu, simptome recite ginekologu.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
08:45 TOP - SHOP
09:00 Bolja zemlja
10:40 TOP - SHOP
11:00 FILM
11:55 Vesti
12:05 FILM
12:55 Vesti
13:05 Pazi Paparazzo
14:00 Letnji kamp - Live
16:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:35 Upoznajte Parove
21:00 FILM
22:30 Letnji kamp - Nominacije/Izbacivanje
03:00 Posle ručka (R)