Izvor:
08.12.2017 u 21:32
0

SAVLADAJTE PROBLEME SA UMOROM: U kafu stavite ovaj sastojak i rešićete se tegoba! (foto)

Karakteristična egzotična aroma cimeta je za mnoge prva asocijacija na kolače, ali mnogi ne znaju da je ovaj začin i prirodni lek.

Jedan od pravih zaštitnih znakova zime je cimet. Osim što lepo miriše i specifičnog je ukusa, može biti odličan prijatelj u poboljšanju zdravlja.

– Između ostalog, konzumiranje čaja od cimeta je jedan od najboljih načina za regulisanje šećera u krvi. Priprema se vrlo jednostavno, ostavite vodu da prokuva i dodajte jednu čajnu kašičicu cimeta i pustite da odstoji 15 minuta. Voda će poprimiti smeđu boju, a sve što treba jeste da procedite tečnost i – popijete je.

Cimet je odličan i u borbi sa problemima probavnog sistema. Priprema je ista kao kod čaja, samo što je potrebno u vodu dodati i nekoliko listova mente. Sve pustite da odstoji desetak minuta, procedite te napravite dozu za tri šoljice koje ćete popiti tokom dana. Ovaj začin je takođe delotvoran i kod mršavljenja, jer deluje kao antioksidans, a najbolje ga je konzumirati u obliku čaja sa kašičicom meda, najbolje pola sata pre doručka.

Ako imate problema sa umorom, u svoju jutarnju kafu dodajte trećinu čajne kašičice cimeta. Ako ne želite da ga mešate sa kafom, isto možete da uradite sa kašom ili supom.

Za bolji san, dodajte jedan štapić cimeta u zagrejano mleko i popijte ga sat vremena pre odlaska na spavanje.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter