Izvor:
09.12.2017 u 13:51
0

DONOSIMO VAM TRI PRIRODNA ANTIBIOTIKA: Evo čime možete da izbegnete upotrebu jakih antibiotika i primanje injekcija!

Koliko god da radite na jačanju vašeg imuniteta veoma često dođe do infekcija. U tom slučaju medicina preporučuje korišćenje antibiotika, koji imaju svoju lošu srenu. Evo čime možete da izbegnete upotrebu jakih antibiotika i primanje injekcija. Donosimo vam 3 prirodna antibiotika

Ulje origana
Ovo čarobno ulje dobija se iz lišća biljke origano. Osim što se njegov miris i aroma savršeno slažu s brojnim jelima, na temelju brojnih istraživanja, ulje origana je moćan borac protiv infekcija za šta je zaslužan sastojak pod nazivom carvacrol.
Vrlo mala doza ovog ulja posjeduje neverovatna antibakterijska svojstva protiv čak 25 različitih vrsta bakterija.

Doziranje: 1 do 4 kapi tri puta dnevno nakapati u šolju čaja ili čašu soka.

Beli luk
Volimo ga u jelima, volimo ga u prahu, volimo ga sirovog u salati. Beli luk je kralj povrća. Njegova snažna aroma i miris pretvaraju ga u savršen začin, ali beli luk ima još puno moćnijih svojstava. beli luk je snažan, prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije kao što to rade hemijski antibiotici.

Zahvaljujući glavnom sastojku hlapljivom ulju sa alinom koji se seckanjem razgrađuje u alicin, beli luk ima antibiotičko delovanje. Usporava rast bakterija, te uspešno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripe.

Doziranje: 2 do 4 čena dnevno kao dodatak jelima ili u salati, a kome ne smeta miris i snažan ljuti ukus može ga pojesti i sirovog.

Ljuta papričica
Cyanne papričica, poznatija pod nazivima, čili, ljuta ili crvena paprika važan je deo azijske istorije kako u kulinarstvu, tako i u tradicionalnoj medicini. Ovaj vrlo jednostavan začin ljutog, ali diskretnog ukusa slaže se s mnogim jelima i desertima, a najčešće se koristi sušena ili u obliku praha. U kineskoj medicini cenjeni su analgetik protiv bolova a ima i antibakterijsko dejstvo.

Doziranje: 1/2 kašičice dnevno kao dodatak jelu ili ga podelite u dve šoljice čaja ili soka.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter