Izvor:
06.01.2018 u 20:15
0

GINEKOLOGIJA: Od ove bolesti mnoge žene strepe, a lek možete pronaći i u kuhinji!

U sastavu vaginalne flore često se javlja poremećaj, kada se povećava procenat bakterija kojima za razmnožavanje nije potreban kiseonik. U pitanju je bakterijska vaginoza.

Bakterijska vaginoza ne pripada grupi polno prenosivih bolesti, ali ukoliko žene često menjaju partnere i imaju nezaštićen seks, mogu da dođu do bržeg razvoja vaginoze.

Ova ginekološka promena ponekad čini da se žene postide jer bakterijska vaginoza sa sobom nosi pojave poput gustog lepljivog iscedka i sekreta neprijatnog mirisa.

Zbog toga je damama često neprijatno i da se jave ginekologu, misleći da su samo one te kojima se ovako nešto događa. Trebalo bi da imaju na umu da 50 odsto žena ima nekih ginekoloških problema, pa je zato odlazak lekaru poželjan i preporučljiv.

S druge strane, protiv bakterijske vaginoze mogu se izboriti i uz pomoć prirodnih lekova.

Beli luk

Beli luk odvano ima etiketu “prirodnog antibiotika”. Odličan je antioksidans. Sadrži supstancu allicin, koja napada patogene bakterije, a čuva korisnu floru vagine.

Može se konzumirati u tableti ili sirov u ishrani. Mnoge žene ga koriste i kao “vaginaletu”, tako što ga iznječe i umoče u tampon.

Neven

Neven sadrži supstance koje imaju antibakterijsko dejstvo i zbog toga je dobar u smanjivanju sekreta. U ovom slučaju, najbolje je raspitati se u apoteci da li prave vaginalete od nevena i vitamina za ublažavanje upale i iritacije bakterijske vaginoze.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Twitter/RTV BN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter