VODITE RAČUNA O OVOME: Dve stvari koje ne smete da radite pre odlaska kod lekara!

 

 

 Neke svakodnevne navike trebalo bi da izbegavamo kada odlazimo kod doktora jer one odmažu u postavljanju prave dijagnoze ili upućivanju na potrebne pretrage.

Ponekad se kod doktora nađemo nenadano i neočekivano, pa ne možemo da utičemo na faktore koji odmažu u postavljanju dijagnoze. Međutim, ako se spremate za sistematski pregled ili specijalističku pretragu, onda vodite računa o dve važne stvari:

 

1. Nemojte sređivati nokte

 Prilikom pregleda potrebno je lelarima omogućiti uvid u stanje našeg tela, a to se odnosi i na izgled pojedinih spoljašnjih delova. Upravo su nokti važan pokazatelj raznih problema sa zdravljem, a ako ih prekrijete lakom, gelom ili drugim sredstvima lekari nisu u mogućnosti da vide njihovo pravo stanje.

Horizontalne bele linije preko cele širine nokta mogu da ukazuju na bolesti bubrega i abnormalnosti na jetri, a bledi nokti na anemiju i manjak crvenih krvnih zrnaca odnosno eritrocita zbog čega je potrebno uraditi analizu krvi.

 

2. Nemojte nanositi šminku

Baš kao i nokti, lice takođe skriva znakove potencijalno ozbiljnih zdravstvenih problema. Boja kože kompletnog lica ili pojedinih delova lica govori mnogo o stanju našeg organizma. Tako, na primer, boja podočnjaka često ukazuje na probleme s bubrezima, zato ih nemojte prikrivati debelim slojem pudera. Ne skrivajte šminkom netipično crvenilo, osipe, bilo kakve mrlje, pa ni mladeže jer sve to može pomoći doktoru u ranom otkrivanju raznih bolesti.

 

Izvor: Stil
Foto: clearlakeeye.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Žurka
02:30 Parovi - Live