Izvor:
12.01.2018 u 15:38
0

LEK ZA SVE: Rakija se koristi za mnoge bolesti i tegobe! (foto)

Na našim prostorima rakija se koristi kao lek za mnoge bolesti i tegobe.

Priče o lekovitosti rakije prenose se sa kolena na koleno, ali s obzirom na procenat alkohola koji sadrži treba biti oprezan sa njenom upotrebom.

Za kratko vreme rakija može da nam pomogne kod određenih zdravstvenih tegoba. Ona je svakako bolja opcija od lekova jer je ona prirodni lek. Ukoliko vas muči neka od navedenih tegoda, čašica rakije može da pomogne.

1. Bol u želucu

Ukoliko ste se prejeli masne hrane pa vas sada muči bol u želucu, mala čašica šljivovice, loze ili travarice odmah će ga umiriti.

2. Zubobolja

Gutljaj rakije držite desetak sekundi na bolnom zubu, promućkajte i zatim ispljunite. Ponovite ovaj postupak par puta uz pauze kako rakija ne bi previše nadražila bolno mesto.

3. Upala grla

Ukoliko je upala izazvana bakterijskom infekcijom, rakija sa par kapi propolisa uspešno dezinfikuje grlo, a može da vam pomogne i biljni čaj sa par kašika rakije.

4. Bol u leđima

Utrljajte malo rakije na bolna i ukočena leđa, pa ponovite postupak nakon par sati. Komovica je odlična u ove svrhe, ali možete da iskoristite i druge ako nemate komovicu.

5. Ukočen vrat

Postupak je isti kao i kod bola u leđima.

6. Reumatski bolovi

Kod obolelih od artritisa masaža rakijom ublažava bol u zglobovima

7. Otoci

Rakija hladi kožu pa povoljno deluje kod otoka, a sve što trebate da uradite je da je umasirate u kožu ili stavite oblog od rakije. Kako ne biste nadražili previše kožu, poske nekoliko sekundi sklonite oblog pa ga opet vratite i tako naizmenično.

8. Loša cirkulacija

Rakija popravlja cirkulaciju zato ne čudi što je naše bake i deke piju ujutru na prazan stomak.

9. Urološki problemi

Rakija sa peršunom je dobar saveznik u borbi protiv bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

10. Mučnina tokom vožnje

Ovde se ne savetuje upotreba maloletnim licima, kao ni licima koja upravljaju vozilom.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter