Izvor:
12.01.2018 u 17:13
0

LEKARI POTVRDILI: Kurkuma efikasan lek u borbi protiv karcinoma!

Nakon teške, višegodišnje bitke, u njenom telu se sada nalazi tek zanemarljiv broj malignih ćelija.

Žena iz Londona, Dienek Ferguson (67) tvrdi da je, nakon više godina neuspešnog lečenja leukemije medicinskim sredstvima, uspela da se izleči, i to pomoću kurkume!

Dienek otkriva da je njeno zdravstveno stanje zbog hemioterapije bilo narušeno, osećala se loše i iznemoglo, kada je odlučila da se okrene alternativnim rešenjima, piše Dejli mejl.

Pošto je kancer brzo napredovao, nakon tri ture hemioterapije i četiri transplantacije matičnih ćelija, 67-godišnja žena počela je da uzima 8 grama (2 kašičice) kukrumina, jednog od glavnih jedinjenja u kurkumi, svakog dana.

Nakon nekog vremena, rezultati su pokazali da se u njenom telu sada nalazi tek zanemarljiv broj malignih ćelija.

Oglasili su se i njeni lekari, koji su za British Medical Journal Case istakli da je ovo "prvi zvanični slučaj u kojem se kurkumin pokazao kao sjajan u lečenju progresivnih bolesti, bez prisustva konvencijalne terapije".

– Neki pacijenti oboleli od mijeloma uzimaju dijetetske suplemente uz hemioterapiju, ali retko ko ih koristi kao alternativu terapiji za ovu bolest – istakao je ekspert Abas Zaidi.

Doktori dodaju i da je slučaj Dijenek Ferguson prvi zabeležen slučaj u kojem se pacijent dokazano oporavio koristeći kurkumu, ali su dodali:

– Nakon terapije za mijelom, pacijenti često ulaze u fazu mirovanja, koja može da traje oko 5 godina.

Kurkumin je testiran u više od 50 studija, koje su ukazale da ovaj začin može da zaštiti čoveka od nekoliko vrsta kancera, kao i od depresije, srčane i Alchajmerove bolesti. Takođe, pokazalo se da pomaže da se pacijenti oporave nakon operacija i da uspešno pomaže lečenju artritisa.

Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter