Izvor:
31.01.2018 u 17:43
0

Sok od višnje smanjuje bolove!

Zbog svojstava koja poseduje, višnja je izuzetno plemenita voćka. U ovom periodu godine može da se konzumira smrznuta ili na drugi način pripremljena, a najbolje u vidu soka.

Sadrži zanemarljive količine šećera, pa je pogodna za prevenciju dijabetesa, pokazuju naučna istraživanja.

Pokazala se korisnom i u lečenju poremećaja pamćenja, a za oslobađanje od tegoba u zglobovima i kostima dovoljno je popiti čašu soka. Naučnici su izračunali da je čaša soka od višnje zamena za lek protiv bolova.

Njeno blagotvorno dejstvo na zglobove i kosti objašnjava se time što ona svojim sastavom smanjuje količinu mokraćne kiseline, glavnog krivca za tegobe u koštano-zglobnom sistemu.

novosti.rs
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter