Izvor:
05.02.2018 u 19:43
0

NEMATE APETIT, A UŽIVATE U DUVANU: Ovo su razlozi zbog kojih pušači mršaju!

Ukoliko ste pušač pa ste primetili gubitak telesne težine, nemojte misliti da vam to ide u prilog čak iako ste imali višak kilograma. Gubljenje kilaže zbog pušenja je loš znak i treba se izbeći po svaku cenu..

Ako pušite samo jednu ili dve cigarete dnevno, to može dovesti do gubitka težine. Ukoliko se uz to osećate umorno, to je znak da se telo iscrpljuje, kao i da dolazi do pogoršanja zdravstvenog stanja. Cigarete sadrže nikotin, hemijsko jedinjenje koje se nalazi u duvanu, zbog čega pušači postaju zavisni. Čak iako "konzumirate" jednu cigaretu dnevno, ona može pokvariti vaš apetit. Nikotin je taj koji smanjuje apetit i stvara sloj na jeziku zbog kojeg hrana deluje neukusno.

Gubitak apetita znači da nećete uzimati odgovarajuće obroke, a pušači će pre zapaliti cigaretu nego nešto pojesti. Posledica toga je gubitak telsne težine jer organizmu nedostaju kalorije i hranljivi sastojci. Dim cigarete sužava krvne sudove, a to utiče na želudac. Zbog toga se retko oseća glad i potreba za hranom se smanjuje. Rezultat je gubitak težine.

Onima koji pokušaju da prestanu da puše, dešava se da se njihova težina poveća, a za to postoje dva razloga. Prvi je taj što cigarete zamenjuju povećanim unosom hrane, a drugi je što se organizam vraća normalnim navikama i normalnoj potrebi za hranom.

Pušenje nije zdrav način da se višak kilograma istopi, jer se time organizam slabi, što dovodi do bolesti. Mršavljenje treba biti normalan i zdrav proces posle kojeg će koža biti zategnuta i sjajna, a zdravstveni parametri normalni.

Izvor: Happy.rs/klix
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter