JUTARNJI RITUAL OD 23 MINUTA: Navika koja će vam ubrzo promeniti život!

 

 

Ukoliko ste sposobni da u sadašnjosti podignete nivo pozitivnosti vaš mozak će biti u takozvanoj ’srećnoj prednost’ za buduće vreme. Mozak ima drastično bolje performanse kada ste u pozitivnoj energiji nego kada ste u negativnom, neutralnom ili stresnom razmišljanju. Vaša inteligencija raste srazmerno rastu vaših energetskih nivoa.

Dakle, pozitivniji um vam daje kompetitivnu prednost na poslu. Kako je objavio Inc.mozaku tom režimu može biti produktivniji za čak 31 procenat.

Postavlja se pitanje da li postoji mogućnost da ceo dan pretvorite u ’srećnu prednost’. Postoji, i to jednostavnom jutarnjom rutinom koja će vam oduzeti samo 23 minuta. Ovo treba da postane navika svakog profesionalca koji je stalno u žurbi i poslu. Evo kako da primenite ovu tehniku:

Zapišite tri izjave zahvalnosti

Za koje tri nove stvari ste zahvalni? Zapisujte ih svako jutro i, kako biste videli efekat koji će se dugoročno odraziti, činite to makar 21 dan zaredomOva vežba je važna jer vas uči da skenirate i upijate pozitivne stvari umesto negativnih. Toliko da to na kraju postaje nesvesno. Ovo je najbrži način da se naučite optimizmu. Značajan boljitak biće osetan čak i šest meseci kasnije.

 

 

Vodite dnevnik jednog iskustva svako jutro

 Do detalja opišite jedno pozitivno iskustvo koje ste imali u poslednjih 24 časa. Možete po tezama da popišete sve detalje. Ovo je važno jer ponavljate pozitivno osećanje kako biste uvideli koliko je ono zapravo važno. Naučnici naznačavaju veliki značaj ovakve rutine jer mozak ne zna da napravi razliku između vizualizacije i stvarnog iskustva. Zapravo tako samo duplirate osećanja. Ukoliko ovo radite 21 dan zaredom mozak se reprogramira na ovu putanju koja postaje sastavni deo vašeg života. Medicina nam govori nešto još važnije. Pacijenti koji su patili od hroničnih bolova lečeni su na ovaj način, a čak 50 posto njih je ostavilo lekove nakon šest nedelja.

Pokažite dobrotu kroz poruku ili mejl

 Ovo je najvažnija stavka rutine. Napišite pozitivnu pouruku zahvaljujući ili poklanjajući pažnju nekome. Neka svakoga dana bude druga osoba. Nauka pokazuje da ljudi koji ovo praktikuju kasnije postaju lideri visokorazvijenih društvenih veština i jakih veza. A to najbolje obezbeđuje dugoročnu sreću.

Vežbajte

 Čak i ukoliko ne volite da trenirate imajte jutarnju aktivnost. Igrajte uz brzu muziku, preskačite konopac, vrtite hulahop, prošetajte psa ili uradite nešto u bašti ako je imate. Treba da vežbate kako biste svom mozgu pokazali da je vaše delanje važno i kako bi vam telo procirkulisalo i pokrenulo kreativne procese. Ovo će se odražavati na vaš ceo dan.

Meditirajte

 Dišite i koncentrišite se na udisaje i izdisaje dva minuta. To omogućava vašem umu da se koncentriše na jednu stvar i na sadašnji trenutak. Meditacija povećava nivo sreće i smanjuje nivo stresa. Zaposleni u Guglu često primenjuju ovu praksu i donosi im uspeh.

 

Izvor: Stil
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost