Izvor:
10.03.2018 u 03:26
0

ŽENE PAZITE SE: Ovi simptomi ukazuju na zdravstveni problem povezan s jajnicima!

Od raka jajnika godišnje se razboli veliki broj žena širom sveta

Veliki problem je što je dijagnozu teško uspostaviti, a simptomi nisu specifični i mogu se poistovetiti sa drugim bolestima. Ovo su neki od simptoma koji mogu ukazati na zdravstveni problem povezan s jajnicima:

Nadutost – stomak izgleda naduveno čak i ako niste mnogo jeli ili pili. Nadutost ne znači automatski da postoji ozbiljan zdravstveni problem, ali ako duže traje, treba se obratiti lekaru.

Bol u stomaku i karlici – oštar i uporan bol u donjem delu stomaka takođe može biti znak da bi trebalo otići na pregled kod ginekologa.

Slab apetit – osećaj da ste siti čak i ako ništa niste jeli. Ukoliko nemate apetit i jedete vrlo malo, bilo bi dobro proveriti zašto se to dešava.

Često mokrenje – nagon za češćim mokrenjem, ponekad i tri do četiri puta u roku od sat vremena, može biti znak da s jajnicima nešto nije u redu.

Preterano vaginalno krvarenje – krvarenje nakon menopauze i rektalno krvarenje su takođe mogući simptomi raka jajnika. Ako traje duže od mesec dana, odmah se obratite ginekologu.

Bol u leđima, zatvor, umor, gubitak težine – ovi simptomi mogu ukazati i na neke druge bolesti, pa je svakako poželjno posetiti lekara.

Izvor: Kurir
Foto: healthblow.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter