Izvor:
25.07.2016 u 16:12
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: CIGARETE mogu da vam spasu život!

Odvikavanje od pušenja je jedan od najvećih podviga koji možete da uradite za poboljšavanje svog zdravlja. Ipak, najnovije istraživanje pokazuje da naglo ostavljanje pušenja dovodi do porasta rizika od oboljevanja od Parkinsonove bolesti.

Još ranije, naučnici su utvrdili da pušači ređe imaju Parkinsonovu bolest, jer nikotin dobro deluje na mozak, piše Daily Mail.

Istraživači sa Univerziteta u Minesoti analizirali kampanju protiv pušenja, koja je sprovedena sredinom prošlog veka, i zaključili su da se u narednim decenijama naglo povećao broj obolelih od ove opake bolesti.

Na uzorku od 100.000 ljudi, utvrđeno je da je između 1976. i 1985. godine od Parkinsona obolelo 38,9 odsto osoba, a već između 1996. i 2005. ta cifra se popela na 55,9 odsto.

Prema statističkim studijama, pušači zaista manje oboljevaju od Parkinsonove bolesti. Ipak, ova teza je teško dokaziva u medicinskoj praksi, pa ćemo na potvrdu morati da sačekamo još neko vreme – kaže dr Honglej Čen sa američkog Nacionalnog instituta za zdravstvena istraživanja

Međutim, medicinski stručnjaci opominju da je pušenje jedan od najčešćih uzroka neizlečivih bolesti, kao što je rak pluća. Osim naglog prestanka pušenja za ovaj katastrofalan porast obolelih je odgovorna i svest o simptomima i poboljšano dijagnostikovanje.

HappyTv.rs
Foto: pennpoliticalreview.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter