Izvor:
26.03.2018 u 13:10
0

REŠITE SE POLICISTIČNIH JAJNIKA: Čudesna terapija od lekovitog bilja! (RECEPT)

Klasična medicinska terapija policističnih jajnika uključuje uz lekove i eventualni hirurški zahvat odstranjivanja cisti i promenu određenih životnih navika, ali i to se zna vrlo često pokazati nedovoljno delotvorno ili kao privremeno rešenje. Ciste se naime, neretko vraćaju. Ovakav razvoj lečenja nimalo ne čudi jer su ipak hormoni u pitanju i njih nije jednostavno regulisati lekovima, pa traže i promenu životnih navika

Sindrom policističnih jajnika, praćen nepravilnim menstruacijama ili njihovim privremenim ili stalnim izostancima, višak kilograma, opadanje kose i neplodnost, složen je medicinski problem. Njegovo dugotrajno lečenje zna da iscrpljuje pa mnogi hormonsku terapiju nadopunjuju ili zamenjuju prirodnim lekovima – čajevima, tinkturama, kapima…

Vino od gospine trave, preslice i stolisnika

Stavite po tri kašike čaja od gospine trave (kantariona), poljskog rastavića i hajdučke trave u lonac i prelijte jednom litrom kvalitetnog belog vina. Promešajte i prelijte u staklenu flašu. Zatvorite i stavite da odstoji 10 dana. Zatim tečnost procedite i pijte svako jutro na prazan stomak po 1 dl.

Tinktura od ruse

Uberite rusu dok je još u cvatu, osušite je na svežem vazduhu i zatim usitnite. Ako nemate tu priliku, nabavite biljku u biljnoj apoteci. Stavite je u teglu ili bocu i prelijte rakijom, pa zatvorite. Ostavite da odstoji oko 10 dana na tamnom mestu, pa nakon toga procedite smesu. Dobićete tinkturu koju ćete koristiti svaki dan: prvi dan, ujutru pre doručka uzmite jednu kašičicu koju ćete razmutiti u malo vode, a idućih 10 dana uzimajte supenu kašiku, pa u poslednjih 10 dana istu količinu ali tri puta dnevno. Nakon toga napravite pauzu od mesec dana, pa opet nastavite sa terapijom.

Cimet i med

Mirisni začin, koji se stavlja uglavnom u slatka jela i napitke, vrlo je lekovit. Naučnici su otkrili kako je delotvoran i kod policističnih jajnika i lečenja neplodnosti. Cimet naime pojačava sposobnost tela za procesuiranje glukoze i insulina. Terapija se sastoji u tome da svaki dan po nekoliko puta konzumirate cimet u prahu zajedno sa medom.

Neven i hajdučka trava

Osim navedenih prirodnih lekova, naročito su delotvorni i čajevi od virka, sladića, nevena i koprive. Na primer, možete uzeti terapiju od 40 dana u kojoj ćete svakodnevno tokom celog dana piti čaj od nevena i hajdučke trave, u meri 2:1(ukupno pet kašika mešavine). Prelijte bilje litrom proključale vode i pustite da odstoji pola sata.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter