Izvor:
05.04.2018 u 20:49
0

OBRATITE PAŽNJU: Fleke na usnama su znak opasne bolesti?!

Pojava tamnih tačaka na usnama može da vas zabrine i probudi strah od karcinoma kože. Ipak, nisu sve mrlje znak neke opasne bolesti.

Postoji više razloga za izbijanje mrlja na usnama: od manjka vitamina B12, preko dehidratacije pa do viška gvožđa u krvi. Ovakve promene u boji usana nisu opasne i uzrok će se lako okloniti.

Više pažnje treba posvetiti tamnim tačkama na usnama koje nastaju kao posledica uzimanja nekih lekova. Kritični su lekovi protiv aritmije, ali i neki antipsihotici i citostatici i lekar može da se odluči za promenu terapije. Mrlje mogu da ukažu i na hormonalnu neravnotežu, što će utvrditi lekar i propisati neophodne lekove.

Kada su fleke na usnama opasan znak?

Ako se mrlja brzo širi ili ako ima nepravilan oblik, ako vidite otvorenu ranicu, ako osećate bol na mestu mrlje, ako uočite rast tkiva koje podseća na ožiljak, sve su to razlozi da se obratite lekaru što pre jer ukazuju na simptome karcinoma.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter