Izvor:
18.04.2018 u 17:43
0

ISTRAŽIVANJE: Kafa može pomoći ljudima sa srčanim oboljenjima!

Analiza sugeriše da unos kofeina u količini od 300 miligrama dnevno može da se smatra bezbednim kod pacijenata koji pate od aritmija. To je, otprilike, količina koju sadrže tri šoljice kafe.

Međutim, postoje brojne individualne razlike kada je osetljivost na efekte kofeina u pitanju, imajući u vidu faktore koji dovode do aritmije kod nekih pojedinačnih slučajeva.

"Napitci koji sadrže kofein, kao što su kafa i čaj, mogu da imaju dugoročna antiaritmična svojstva, posredovana antioksidnatskim efektima i antagonizmom adenozina", kaže Kistler.

"U studijama, u koje je bio uključen veliki broja ljudi, pacijenti koji su umereno konzumirali kafu i čaj imali su niži rizik od pojave problema sa srčanim ritmom. Moguće je i da je to pozitivno uticalo na dužinu njihovog života", zaključio je on.

Studija je objavljena u naučnom časopisu Journal of the American College of Cardiology.

b92.net
Foto: Twitter/CityLife.lv, pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter