Izvor:
26.04.2018 u 02:02
0

KAO VOĆE JE ODLIČNA, ALI NA VRATU MOŽE BITI SMRTONOSNA: Dobro razmislite pre nego što nekome napravite „šljivu“!

Možda izgledaju naivno, ali su ponekad neželjeni efekti "ljubavnih ugriza" prilično loši. Zapravo, "šljive" su najčešća seksualna povreda. One se izazivaju prekomernim sisanjem ili griženjem mekih delova na telu naročito na vratu ili na unutrašnjosti bedra.

Malo ispod površine kože se nalaze male krvne ćelije poznate pod nazivom kapilari, a kada vam neko pravi "šljivu", ti kapilari se rastavljaju, stvarajući ono što izgleda kao modrica. One mogu da traju i po par nedelja, a mogu da budu i u žuto-braon boji dok potpuno ne izblede

1. "Šljive" su obične modrice

Iako zahtevaju mnogo više napora da se naprave (od udaranja nogom u sto) "šljive" su stvarno samo modrice. Oni su izazvane istim pucanjem kapilara koji dolaze zbog udaranja nekog dela vašeg tela sa nečim teškim. "Šljive" nisu ništa komplikovanije od toga.

2. Osobe sa nedostatkom gvožđa su sklone lakom zadobijanju "šljiva"

Zapravo, to ima mnogo smisla, jer oni koji nemaju dovoljno gvožđa u svojoj ishrani lakše zadobijaju modrice. Crveno meso i tamno zeleno povrće su najbolja rešenja ako ne želite da uvek budete plavi.

3. "Šljive" mogu da vam prenesu oralni virus herpesa

Ako vaš partner ima oralni herpes, može da vam ga prenese kad vam pravi "šljivu". Sve dok je njegov virus herpesa aktivan, u kontaktu sa vašom kožom ga može preneti za vas. Naravno, neko ko ima oralni epidemični herpes ne bi trebalo da se bavi seksualnim kontaktom bilo kog tipa. Odnosno ako želi da mu partner ostane zdrav, ali ponekad u vrelini trenutka ljudi zaboravljaju na to da je herpes prenosan.

4. Ne postoji lek za "šljive"

Iako nema "leka za šljive", otkriveno je da što ste zdraviji, to će vam modrice brže proći. Eventualno možete da probate da potpomognete zarastanje tako što ćete mesto na kome imate "šljivu" trljati ledom. Morate biti i dobro hidrirani i dobro jesti, jer je i to jako važno za brže zarastanje.

5. "Šljive" ne mogu da ostave ožiljke

Ožiljci izazvani "šljivama" su jako retki i imaju veze sa tim koliko je vaša koža zdrava. "Šljive" u retkim situacijama mogu da ostave ožiljak za sobom, ali da bi se to desilo vaše telo mora da bude u veoma lošem stanju.

6. "Šljive" mogu da izazovu srčane i moždane udare

Bez šale, 2011-e godine žena sa Novog Zelanda je doživela moždani udar izazvan "šljivom". Očigledno je da je njen partner bio veoma intenzivan, pa joj je napravio krvni ugrušak na vratu, što je dovelo do ne samo moždanog udara, već i do paralize leve ruke. Iako su obično bezbedne, treba obratiti pažnju na intenzitet prilikom pravljenja ovih "ljubavnih ugriza".

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter