Izvor:
27.04.2018 u 14:20
0

UJEDINILI SNAGE: Saradnja VMA u lečenju tromboembolije pluća!

U Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici uspešno je urađena angioplastika plućne arterije kod pacijenta mlađe dobi, a u pitanju je intervencija koja je do sada rađena samo u Vojnomedicinskoj akademiji.

Intervencija je urađena zahvaljujući saradnji lekara Vojnomedicinske akademije, Instituta za plućne bolesti Vojvodine i Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, saopštio je VMA.

Navedena intervencija do sada je rađena samo u Vojnomedicinskoj akademiji pa se uvođenje sofisticiranog načina lečenja teških pacijenata sa tromboembolijskom bolešću pluća u druge zdravstvene ustanove smatra rezultatom dugogodišnje uspešne saradnje tri zdravstvene ustanove.

U izvođenju intervencije učestvovao je medicinski tim predvođen načelnikom Klinike za kardiologiju i urgentnu internu medicinu VMA puk.prof.dr.Slobodanom Obradovićem, doc.dr.Jovanom Matijaševićem i dr.Urošem Batranovićem iz Instituta za plućne bolesti, kao i asist.dr.Milom Kovačević i doc. dr.Ilijom Srdanovićem iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter