KAKO DA SPREČITE NASTANAK KAMENA U BUBREGU: Ovo treba da uradite ako želite da izbegnete užasan bol!

Kamen u bubregu je bolno stanje koje često pogađa ljude širom sveta, a evo kako da ga jeftino i lako sprečite.

Broj pacijenata koji pate zbog kamena u bubregu godinama se povećava, a dve besplatne stvari mogu da vas spasu od ovog bolnog stanja.

Kamen u telu predstavljaju kristali stvoreni od određenih jedinjena u krvi, a nastaju u bubrezima i dolaze do urinarnog sistema. Prema istraživanju, rizik za kamen u bubregu imaju više žene u odnosu na muškarce, uglavnom između 18 i 39 godina. Nakon što se kamen formira, odlazi u urinarni sistem i u zavisnosti od veličine može da se izbaci mokrenjem. Ali, veliki kamen može da blokira urinarni sistem i tada izaziva jake bolove.

Istraživanja pokazuju da kamen u bubregu lako može da se spreči promenom načina ishrane. Dva glavna saveta lekara jesu da redovno pijete vodu i u odgovarajućoj količini smanjite unos soli. Treba da ograničite hranu koja sadrži oksalate, kao što su žitarice, praziluk, cvekla, celer, čokolada i proizvodi od soje.

Napitak protiv upale bubrega

Sastojci:

200 g lišća breze (20%)
50 g sitnice
150 g svile od kukuruza
100 g lišća borovnice
150 g vranilovke
150 g lišća koprive
200 g lišća medveđeg grožđa

Priprema: Supenu kašiku mešavine prelijte sa dva decilitra hladne vode. Poklopite, zagrejte do ključanja, ostavite da odstoji jedan sat i procedite. Tri puta dnevno pijte po dva decilitra nezaslađenog čaja posle jela.

 

Izvor: lepaisrecna.rs
Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost