Izvor:
14.06.2018 u 07:02
0

NIJE NA ODMET PROBATI: Japanska terapija reguliše mnoge bolesti pomoću vode!

U Japanu je danas postalo popularno piti vodu nakon buđenja.

Korist ove terapije potvrdili su i mnogobrojni testovi. Dokazano je da je većina bolesti uzrokovana nedostatkom vode u organizmu.

Voda je univerzalni rastvarač i glavna komponenta metabolizma: svi minerali i mikroelementi rastvoreni u vodi apsorbuju se u krvotok i prodiru od ćelije do ćelije. Kod nedostatka vode javljaju se problemi sa metabolizmom, što dovodi do različitih oboljenja.

Japansko medicinsko društvo je priznalo ovu terapiju uspešnom u lečenju hroničnih, teških oboljenja, ali i bolesti modernog doba:

Sa 100 procentnom sigurnošću leče se sledeće bolesti:

– glavobolja, bolovi u telu, bolesti srca, artritis, epilepsija, gojaznost, opstipacija, astma, tuberkuloza, meningitis, bolesti bubrega i bešike, gastritis, dijareja, hemoroidi, bolesti očiju, materice, menstrualni poremećaji, ORL bolesti.

Terapija vodom. Način lečenja:

– Ujutro, čim se probudite, pre nego što operete zube, popijte 4 čaše mlake vode od 160 ml.

– Operite zube, umijte se, ali ništa nemojte jesti i piti u roku 45 minuta.

– Nakon 45 minuta možete doručkovati

– U roku od 2 sata posle doručka, ručka i večere ne konzumirajte nikakvu hranu niti vodu.

Stariji ljudi, ljudi sa oslabljenim imunitetom, ili oni koji ne mogu odjednom popiti 4 čaše vode, mogu početi sa manjom količinom vode i postepeno je povećavati na 4 čaše.

Japansko medicinsko drustvo tvrdi da ovaj tretman lečenja isceljuje organizam i promoviše zdrav način života i preporučuje da terapija vodom postane naša svakodnevnica.

Oni kažu: Pijte vodu na prazan stomak i osetićete prve rezultate već nakon 7 dana. Ostajte zdravi i aktivni. To je sva poenta.

Inače, preporučena količina unosa vode u toku dana je 30 ml na kilogram težine.

Ova japanska metoda lečenja nema neželjenih efekata, ali na početku tretmana možda ćete češće imati potrebu da idete u toalet.

Savet plus

Svi znamo koliko je prijatno popiti času hladne vode nakon toplog obroka. Ali, hladna voda čini masnu hranu koju konzumirate tvrdom, što usporava varenje hrane u želucu. Ovaj "talog" započinje reakciju sa želudačnom kiselinom, raspada se i apsorbuje u crevima brže nego čvrsta hrana. To zatrpava creva, te veoma brzo dovodi do povećanja telesne težine, a posle i drugih ozbiljnih oboljenja, čak i raka. Ako ne možete bez vode, posle obroka je najbolje popiti čašu tople vode.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter