AKO PRIMETITE CRVENE TAČKE NA TELU NE SMETE IH IGNORISATI: Obratite pažnju na njih jer postoje dva razloga zbog kojih se pojavljuju!

 

 

Postoje dva glavna razloga zašto se pojavljuje. Teško je sagledati sopstvenu kožu, ali važno je da na vreme primetite sve promene na koži i, naravno, da ih pratite.

 Najveći organ našeg tela jeste koža, koja nas štiti i od spoljnog sveta, ali i od nas samih jer nepogrešivo signalizira kada u našem organizmu nije baš sve kako treba. Ako iznenada primetite zbunjujuću crvenu tačku na svojoj koži, ne brinite, već otkrijte zašto se pojavila i kako da sprečite širenje.

Angiomje mali benigna vaskularna lezija koja se može javiti ili kao ravna mrlja ili kao kupolasta papula crvene boje, ili u različitim nijansama crvene.

 

Postoje dva glavna razloga zašto se pojavljuje:

 

1. Godine

Mnogi ljudi dobiju angiom posle 30. godine života. Po pravilu, u ovom slučaju izgleda kao mali ispupčeni mladež nalik trešnji i uglavnom se nalazi na telu, rukama i ramenima. Takvi angiomi uzrokovani su jednostavnim starosnim promenama na koži i krvnim sudovima.

 

 

 

2. Zdravstveni problemi ili pogrešan način života

Ako angiom izgleda kao tačka i počinje vaskularno da se grana, može ukazivati na probleme sa jetrom, vaskularnim bolestima ili hormonskim disbalansom.

Ukoliko iznenada primetite da crvena tačkica menja veličinu ili oblik ili je pak počela da krvari, najbolje je da se obratite lekaru što je pre moguće. Angiomi obično nisu razlog da požurite u bolnicu, ali, zarad sigurnosti, valjalo bi da ovu promenu na koži pomenete lekaru kada ga budete posetili.

Takođe, dobra ideja je i da pobrinete da angiomi ne pojavljuju u budućnosti. Najbolja prevencija je zdrav način života i uravnotežena ishrana. Pijte sokove i puno vode, jedite sveže povrće i ne zaboravite na zdrave masnoće, kao što su avokado i maslinovo ulje. Ova jednostavna pravila će vam pomoći da zadržite kožu čistom i mladom, a telo zdravim.

 

Izvor: Espreso
Foto: Twitter/WebtribuneRs

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:00 Vesti
14:30 Parovi - Nedeljni ručak
16:00 Ćirilica - Repriza
17:30 Telemaster
18:20 Glamur
18:55 Upoznajte Parove
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live