Izvor:
25.06.2018 u 06:35
0

SPAS SE NALAZI SVUDA OKO NAS: Za samo 16 SATI, ova BILJKA može da IZLEČI RAK!

Lek za rak postoji, ne samo jedan nego postoji celi niz biljnih lekova koji uspešno leče rak. Ova biljka, slatki pelin, zapravo je neverovatno otkriće u borbi protiv ove smrtonosne bolesti.

Dakle, prema nedavnim istraživanjima koja su objavljena u „Life Science“, artemisinin – derivat biljke "Sweet wormwood" (Artemisia Annua L., doslovan prevod s engleskog – slatki pelin), a koji je korišćen u kineskoj medicini – može ubiti 98 odsto ćelija raka pluća za manje od 16 sati.

U kombinaciji sa gvožđem, slatki pelin uspeo je da „izbriše“ rak gotovo u potpunosti.

Štaviše, na normalne i zdrave ćelije pluća nije gotovo uopšte bilo uticaja u ovom istraživanju što je, za razliku od hemoterapije, revolucionarno jer hemoterapija osim što ubija loše ćelije raka, ona ubija i zdravo tkivo i tako ozbiljno narušava ljudski organizam.

Artemisinin je u prošlosti bio korišćen kao snažno antimalarijsko sredstvo, ali sada je dokazano da je efikasan i protiv raka. Kada je subjektima u objavljenoj studiji dodano i gvožđe, koje se često nakuplja u tkivu pluća, ali naročito u ćelijama zaraženim rakom, artemisinin je selektivno napadao „loše“ćelije, dok „dobre“ ćelije nije dirao.

Sve zajedno, naši rezultati dokazuju da artemisininovo ometanje E2F1 transkriptivnog faktora posreduje u zaustavljanju staničnog kruga ćelija raka pluća i predstavlja kritični transkripcijski put kojim artemisinin kontroliše rast reproduktivnih ćelija raka“, kažu u zaključku istraživanja laboratorija za rak Univerziteta u Kaliforniji.

Gvožđe se skuplja u kancerogenim ćelijama sa posebnim receptorima koje im pomažu u deljenju ćelija (zvanim „transferrin“ receptori). Normalne ćelije verovatno imaju ove receptore, ali kancerogene ćelije ih imaju u većim količinama, i prema tome, mogu biti ciljane kombinacijom gvožđa i artemisinina.

Dosad je bilo puno eksperimenata koji dokazuju da artemisinin može efikasno ukloniti bolest u prisutnosti gvožđa. Taj ekstrakt je u Kini korišćen hiljadama godina protiv malarije.

Parazit malarije ne može živeti u prisutnosti artemisinina jer je pun gvožđa.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter