Izvor:
05.07.2018 u 14:29
0

RAZBIJANJE ZABLUDA: Vagina ne mora da miriše na prolećno cveće, saznajte kako na pravilan način da je negujete!

Kakvi standardi higijene treba da važe za među našim nogama, tema je brojnih diskusija. Ima različitih mišljenja, ali je činjenica da je našoj vagini potrebno mnogo manje nego što većina misli. Korišćenjem raznih hemijskih sprejeva, losiona za pranje i intimnih dezodoransa uništavamo vaginalnu floru. Najbolje je zato da se držite sledećih pravila:

1. Pamučno donje rublje

Neka vaša vagina diše! Najbolje je da nosite gaćice od pamuka koje propuštaju vazduh. Izbegavajte uske sintetičke materijale, a naročito tange. Naime, preko tangi se mogu preneti bakterije sa zadnjice do vagine gde mogu naštetiti zdravoj vaginalnoj flori.

2. Bez vaginalnog tuša

Ne, vagina ne mora da miriše na prolećno cveće. Niti će biti čistija ako koristite vaginalni tuš – pre ćete isprati sve važne i zdrave bakterije i učiniti vaginu osetljivijom na upale.

3. Zaboravite gelove i slične preparate

Najbolje ćeš očistiti vaginu običnom vodom. Kako ne bi poremetila ravnotežu bakterija, izbjegavaj sve hemijske preparate, parfimirane gelove i losione, pa čak i običan gel za tuširanje nije preporučljivo koristiti.

4. Perite od napred prema nazad

Nakon velike nužde nikada nemojte da se čistite od nazad prema napred.

5. Kod seksa

Nakon ljubavne igre ponekad ostane "prljavštine", zato nakon toga nemojte ići samo da urinirate, već je najbolje da se odmah kratko istuširate. Kod analnih aktivnosti morate biti oprezne – ništa što je imalo veze sa vašom zadnjicom ne sme da dođe u dodir sa vaginom.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter