Izvor:
18.07.2018 u 16:33
0

SEKS U MORSKOJ VODI: Budite oprezni, može izazvati brojne posledice!

Tokom letnjih meseci može se činiti kako nema ništa praktičnije od seksa u vodi – ionako ste oboje već mokri i napola goli. Ipak, koliko god to zvučalo kao dobra ideja sada, neće to biti onoga momenata kada se jave razni problemi koji na ovaj način mogu biti uzrokovani.

Bakterije su svuda

Javna kupališta su leglo bakterija. U rekama, jezerima i moru nalaze se bakterije koje tokom seksa ulaze u ženske polne organe te mogu uzrokovati infekcije urinarnog trakta i razne vaginalne infekcije. Ista stvar vredi i za bazene, pogotovo ako nisu pravilno dezinfikovani. Takođe, kada je pH vrednost vode iznad svojih normalnih okvira, dezinfekcijska sredstva više neće biti efikasna. Dodatan problem leži i u činjenici da razne bakterije i hemikalije koje se nalaze u vodi mogu uzrokovati mikro-poderotine na vaginalnoj sluznici koje povećavaju rizik od infekcije.

Trenje se povećava u vodi

Pomalo paradoksalno, voda zapravo isušuje vaginu jer ispire prirodni lubrikant koji se stvara tokom seksa. Zbog toga će doći do trenja koje uzrokuje dodatne mikro-poderotine i infekcije, nezavisno od toga u kakvoj vrsti vode se nalazite.

Kondomi više nisu pouzdani

Praktikovanje sigurnog seksa u vodi može postati izazovno. Kondomi više nisu tako pouzdani budući da mogu lakše ispasti ili se poderati, dok hemikalije i druge supstance u vodi mogu smanjiti njihovu efikasnost. To naravno ne znači da ih ne trebate koristiti – kondomi su i dalje najsigurniji način zaštite protiv polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće. Kako bi smanjili trenje preporučuje se dodavanje lubrikanta na bazi silikona.

Uvek imate alternativu

Ako želite uključiti vodu u svoj seksualni život možete to učiniti tokom predigre (primera radi oralni seks pod tušem), a zatim se prebacite negde na suvo. Drugi način je seks pod tušem, no treba napomenuti da i u ovom slučaju postoji rizik da kondom neće biti potpuno efikasan (ali zato je rizik od infekcija i iritacija dosta manji).

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter