NEVEROVATNA LEK: Evo koju opaku bolest beli luk sprečava, a nije samo rak!

 

Neverovatan lek iz prirode je odličan u prevenciji karcinoma, ali takođe sprečava opasne simptome koji nastaju usled druge bolesti.

Poznato je da beli luk ima neverovatna lekovita dejstva, a malo ko zna da pomaže u lečenju i regulisanju jednog opasnog oboljenja.

Neka istraživanja su dokazala da je dobro jesti beli luk kao prevenciju od karcinoma, ali dokazano je i da osobe koje boluju od dijabetesa treba redovno da konzumiraju ovo povrće. Beli luk reguliše i obara šećer, a sprečava i bolesti koje najčešće dobijaju dijabetičari, kao što su visok krvni pritisak i kardiovaskularna oboljenja, ali i različite infekcije i viruse.

Stručnjaci savetuju da će beli luk imati najbolje dejstvo na zdravlje ako ga jedete sirovog, naročito ako čen izgnječite i tako oslobodite lekovite materije. Ako ne volite miris ili ukus belog luka, onda ga dodajte u jela od krompira ili salatu kako biste neutralisali jak miris. Iako je neverovatan lek iz prirode, stručnjaci ističu da šećeraši pre svakodnevne konzumacije belog luka treba da se posavetuju sa lekarom o količini koju smeju da pojedu kao i da provere da li baš uz njihovu terapiju smeju i da uzimaju beli luk, i u kojim količinama.

 

Izvor: Alo
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost