ZLATNI SAVETI: Uz ove trikove morska boja trajaće vam dugo!

Kožu hranite svakodnevno, posebno onda kada češće boravite na suncu. Posebnu pažnju posvetite delovima tela koji su podložniji isušivanju.

Redovan piling

Iako je prva pomisao da piling uklanja preplanulu boju ovaj korak je ključan za dugotrajnu preplanulost. Površinski sloj kože ljušti se otprilike svake dve sedmice, pa je važno da uklonite mrtve ćelije i omogućite sunčevim zracima da se probiju do kože.

Tako se dobija dubinska preplanulost koja će da traje celog leta. Za ujednačen ten uradite lagani piling svake dve nedelje. Piling možete da napravite i sami tako što ćete izmešati šećer i med, kafu i maslinovo ulje ili ovsene žitarice i so.

Hidratacija kože spolja i iznutra

Ovaj korak je veoma važan za dobijanje ujednačenog tena. Kožu hranite svakodnevno, posebno onda kada češće boravite na suncu. Posebnu pažnju posvetite delovima tela koji vam se najviše suše. To ćete lako uočiti jer koža na tim mestima najbrže upija.

Za preplanulu put tokom sunčanja koristite proizvode koji pružaju zaštitu, ali i hidriraju i podstiču prirodne procese tamnjenja kože. Uz to, kožu je potrebno hidrirati iznutra. Budući da se leti pojačano znojimo, treba da pazimo na dovoljan unos vode.

Na tuširajte se vrelom vodom

Dugotrajno tuširanje vrućom vodom isušuje kožu, pa se držite mlake vode i hidrirajućih gelova za tuširanje ako želite da vašu kožu krasi dugotrajna preplanulost.

Izbegavajte i proizvode za depiliranje na bazi kiselina jer oni uklanjaju sloj vaše kože zajedno s bojom.

Koristite mekane peškire i ne trljajte kožu nakon tuširanja već je blago istapkajte.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/ Jenn Mitchel

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost