Izvor:
03.09.2018 u 08:55
0

POSTOJI VIŠE UZROKA: Probudila se i shvatila da joj nedostaju obrve, evo i zbog čega!

Umor, osećaj hladnoće i dobijanje kilograma simptomi su hipotireoze, ali i drugih bolesti. Ima, međutim, još jedna stvar koja može da ukaže na hipotireozu, a to je proređivanje obrva.

Zašto nam se obrve proređuju i opadaju, pitali smo prim. dr Goranu Isailović, dermatovenerologa.

– Opadanje obrva spada u deo sindroma alopecije areata ili opadanja dlaka u pečatima. To je jedna vrsta autoimune bolesti, najčešće izazvana stresom, a nekada se javlja i u sklopu Hašimoto tireoiditisa. Četo se dešava da se u sklopu ove bolesti pojavi i gubitak pigmenta, objašnjava dr Isailović.

Ona kaže da je prvo potrebno ispitati da li postoji poremećena funkcija štitne žlezde, uz konsultaciju sa endokrinologom.

– Ako primetite da vam opadaju obrve, veoma je važno da utvrdite šta je uzrok proređivanja obrva kako ne biste pogoršali stvar i kako biste ih polako obnovili. Naravno, neophodna je i kontrola stresa, savetuje doktorka.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter