Izvor:
07.09.2018 u 10:31
0

STRUČNJACI OTKRIVAJU: Šta je bolje za kosu balzam ili maska i u čemu je razlika!

Frizer Sofija Hilton kaže da je nanošenje balzama na farbanu kosu – gubljenje vremena. Ona tvrdi da ukoliko redovno farbate kosu i tretirate je uređajima koji emituju toplotu (fen, presa za kosu…), balzam za kosu nema baš nekog efekta.

Umesto toga, ona savetuje da koristite masku za kosu, jer je ona "jača i bolja", odnosno bolje hrani kosu.

– Maske za kosu sadrže manje čestice, pa ih dlaka bolje apsorbuje i ostaje nahranjena duže – kaže Sofija.

Ona nije jedini stručnjak koji tako misli – saglasan je i frizer Erl Sims.

– Zbog farbanja i toplote kosa ne sadrži više dovoljno prirodnih ulja. Maske pomažu da se kosi vrati sjaj i da se umanji šteta naneta farbom i toplotom – rekao je Sims.

Ipak, on dodaje da sve zavisi od tipa kose.

– Kod zdrave kose, korišćenje maske umesto balzama za kosu može da bude previše, ali ako je kosa u lošem stanju, onda će maska pomoći – rekao je frizer

Sofija naglašava da će korišćenje maske umesto balzama napraviti veliku razliku ako često farbate ili izbeljujete kosu.

– U tom slučaju bih predložila da koristite masku svaki put kad perete kosu – kaže ona i dodaje da, sa druge strane, kosi koja nije farbana i koja se ne tretira puno, nije neophodna maska.

Izvor: Stil
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter