TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ikone stila savetuju kako pravilno da nanosite parfem!

 

Francuskinje važe za žene koje dosta vode računa o izgledu, a stavljanje parfema im je jedan od omiljenih rituala.

Ljubav između Francuskinja i parfema jednostavno je neraskidiva. To potvrđuje legendarna francuska manekenka Ines de la Frasanž (60).

Nju smatraju ikonom stila, a za cenjeni magazin Vogue otkrila je kako parfem stavlja svaki dan. 

Evo pet njenih pravila za nošenje parfema kojih se Francuskinje uvek pridržavaju.

Pronađite jedan parfem i budite mu verni

Francuskinje su verne svojim parfemima. Godinama nose jedan te isti miris i ne menjaju ga, bez obzira na to je li jutro ili veče, zima ili leto. Mislim da Amerikanke više vole da imaju više parfema.

Cene nove parfeme i kupuju stvari koje otkriju u magazinima ili robnim kućama gde ih zaskoče uverljivi prodavači.  U Francuskoj nema toga u tolikoj meri. Ne pitajte me o novim parfemima. Uglavnom ih mrzim. Mislim da su previše agresivni, sa previše irisa, grejpfruta  i šta ja znam čega sve ne!

Dopustite parfemu da evoluira sa vama

Kad sam bila mlada devojka, počela sam da nosim jedan miris na bazi pačulija, u stilu sedamdesetih, sve dok mi moj uzrujani deda nije rekao da mlada devojka ne treba da nosi tako težak parfem. Kasnije je jedna prijateljica iz škole nosila Šanel parfem, a ja sam se toliko divila njeom zrelom stilu da sam je kopirala. Zatim sam nosila taj perfem dok mi suprug nije "ukrao".

Često od taksista dobijem kompliment na račun parfema, a znam da bi me moja deca mrzela kada bih samo pomislila na to da ga zamenim!

Ne stavljajte previše parfema

Parfem mora biti diskretan, poput male tajne. Ja stavljam malo parfema na vrat. To sam naučila od svoje bake. Toliko je vojela parfeme da je jednom prilikom kad sam je posetila u bolnici na svom stolu imala samo bočice parfema i niti jedan jedini lek. Bio je to sladak način primanja posetilaca.

Naročito volim sićušne parfeme i mrzim one koji mirišu na hranu, sa notama vanilije i čokolade, ili pak one koji podsećaju na nešto specifično. Francuzi cene brendove koji nisu toliko poznati.

Nikada ne mešajte parfeme


Kada malo bolje upoznaš parfeme, naučiš koliko je teško napraviti ih i koliko je u tom procesu važan rad osobe koja osmisli parfem. Na primer, potrebne su im baze koje ne mirišu dobro i koje se mešaju s drugim sastojcima kako bi se postigla izvrsnost. Zato nikada nemojte pomisliti da možete sami mešati parfeme. To jednostavno neće funkcionisati! Francuskinje nisu savršene, ali francuski brendovi jesu. Verujte im.

Neka zamiriše vaš ceo život

Na ulazu u kuću držim parfeme i jedan miris, a takođe sam zavisna od mirisnih sveća  bez kojih nikamo ne putujem. Kada je u pitanju parfem, nikada ne izlazim bez njega.

Stil
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Serija: Suze moje sestre
15:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live