Izvor:
09.10.2018 u 06:14
0

PUT DO SJAJNIH TREPAVICA: Uz pomoć ovih par trikova imaćete pogled o kojem maštate!

Probali ste sve- svaku novu maskaru, rekordan broj slojeva, ali i dalje nemate željene trepavice.

Mislili ste da je za lepe i duge trepavice dovoljjna samo maskara? Grešite!

Kako biste imale savršene trepavice uz koje ćete delovati i mlađe i svežije, potrebno je i malo truda i trikova.

Ali, za lepe trepavice, koje će učiniti da delujete mlađe i svežije nije dovoljna samo maskara, to zahteva i malo truda.

Evo šta bi trebalo da radite:

Put do "savršenih trepavica" počinje – iznad lavaboa

Pre nego što nanesete maskaru, postarajte se da trepavice budu potpuno čiste i suve, bez ostataka maskare od sinoć i hidratantne kreme.

Pažljivo se umijte i peškirom osušite lice (tapkanjem, ne trljanjem, da ne biste dobili bore pre vremena).

Sledeći korak je uvijanje trepavica

Pre nego što nanesete maskaru, uvijte trepavice i ne brinite.

Uvijač za trepavice izgleda kao spravica za mučenje, ali jednostavno se koristi. Pažljivo ga stavite na trepavice, pri samom korenu, i pritisnite. Ako želite trajniji rezultat, zagrejte uvijač fenom na dve sekunde, sačekajte isto toliko da se ohladi i onda ga upotrebite.

Pre nego što stavite maskaru, na trepavice nanesite mrvicu pudera u prahu, tako će trepavice biti lepo razdvojene, a kad stavite maskaru, trepavice će delovati duže i gušće.

Najčešće greške prilikom nanošenja maskare

Ne preterujte sa maskarom, dva sloja su sasvim dovoljna. Ako nastavite da stavljate treći i četvrti, završićete sa trepavicama punim grudivca, slepljenim i neprirodnog izgleda.

Delovaćete staro i umorno, što sigurno ne želite. Dakle, jedan ili dva sloja maskare i – kraj.

Kad skidate šminku, budite pažljivi i nemojte trljati nežno područje oko očiju. Dobićete bore i upropastiti trepavice.

Šminka sa očiju skida se tako što nanesete sredstvo koje koristite na komadić vate, pritisnete blago na oko, držite tridesetak sekundi da mleko za skidanje šminke odradi svoje, a zatim nežno obrišete.

Veštačke trepavice nisu dobra ideja

Odolite iskušenju! Uglavnom se vidi da su veštačke, pa ćete delovati grubo. Osim toga, veštačke trepavice lepe se uz sam koren vaših trepavica što znači da ćete zarad jednog izlaska oštetiti svoje trepavice. Držite se onoga što vam je priroda dala.

Kurir-stil.rs
Foto. arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter