PROMENITE BJUTI RUTINU: Primenite ove stvari i izgledaćete bolje nego ikad!

 

Ponekad je dovoljna tek po koja mala promena da biste se osećali bolje u sopstvenoj koži.

To može biti vikend proveden negde van grada ili odlazak na neki kozmetički tretman, ali postoji i niz bjuti trikova koje možete isprobati besplatno, kod kuće. Uvedite ovih devet malih promena u svoju svakodnevnu rutinu i odmah ćete se osećati (i izgledati) mnogo bolje:

1. Naspavajte se

"Beauty sleep" definitivno nije mit, jer san igra veliku ulogu u vašoj lepoti. Pokušajte svake noći da odspavate najmanje 7 sati i pružite svom telu dovoljno vremena za oporavak od svakodnevnih loših spoljašnjih uticaja. Dok spavate, telo proizvodi kolagen koji sprečava prevremeno starenje kože. Takođe, kada se dobro naspavate, nećete imati ni podočnjake ni tamne krugove oko očiju.

2. Pijte vodu

Hidratacija je jako važna za zdravlje, ali i za lepotu. Dehidracija izaziva smanjivanje ćelija, što rezultira suvom kožom, dok 2 litre vode dnevno vraćaju koži sjaj i zdrav izgled.

3. Koristite kremu za sunčanje

Preterano izlaganje štetnim UV zracima ubrzava starenje kože, a to niko ne želi. Stoga bi uvek trebalo da lice, ali i telo mažete kremom sa zaštitnim faktorom, pa čak i zimi.

4. Uvek sa sobom nosite vlažne maramice 

Pobrinite se da u torbi uvek imate jedan paketić vlažnih maramica, gde god idete. Iznenadićete se u koliko situacija ćete posegnuti za njima, pogotovo ako svaki dan putujete javnim prevozom. Vlažnim maramicama možete obrisati ruke, osvežiti se usred radnog dana, popraviti razmazanu šminku...

5. Popravite držanje

Ako vam je mama ceo život govorila da se ispravite, bila je u pravu. Pravilno držanje može u trenu transformisati vaš izgled, ali i sprečiti neugodnu bol u leđima kao i ozbiljne probleme s kičmom.

6. Brinite o svojoj kosi

Ovo posebno važi za one koji imaju farbanu kosu. Osim što ćete pravilnom negom produžiti trajanje boje, zdrava kosa odmah će vas prolepšati.

7. Nosite modne dodatke

To mogu biti minđuše, neka efektna ogrlica ili ukrasi za kosu, zavisno od toga šta se najbolje uklapa u vaš stil. Svejedno je šta ćete odabrati, jer će sve u trenu podići vaš "look" na nov nivo. Ipak, imajte na umu važno pravilo legendarne Koko Šanel, koje glasi: "Pre nego što izađete iz kuće, pogledajte se u ogledalo i skinite jednu stvar."

8. Mirišite dobro

Za ženama koje za sobom ostavljaju mirisni trag okreću se svi. Ne trebati imati nikakav poseban razlog da svaki dan, pre izlaska iz kuće, špricnete malo parfema na ključna mesta. Ipak, nemojte preterivati, jer ćete ostaviti pogrešan utisak.

9. Izgledajte kako vama najbolje odgovara

Zaista nije bitno šminkate li se svaki dan ili samo u posebnim prilikama. Najbitnije je da ste sami zadovoljni sobom, pa čak i ako vas drugi zbog toga gledaju ispod oka. 

Srbija danas
Foto: Arhuva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15.20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live