PUDER NE TREBA DA BUDE U NIJANSI LICA: Birajte "ton" na osnovu boje kože na grudima, ramenima i zadnjeg dela ruke!

 

 

Australijska blogerka Kloi Morelo otkrila je neke od najčešćih mitova u šminkanju i uz to dala nekoliko korisnih saveta.

Puder ne treba da bude u nijansi lica

Kloi kaže da je jedan od najčešćih mitova taj da puder treba da odgovara nijansi lica. Međutim...

- Svakome je lice barem jednu nijansu svetlije od ostatka tela. Zbog toga bi trebalo da birate puder u odnosu na nijansu boje kože na grudima, ramenima, zadnjem delu ruke - tvrdi blogerka.

 

Puder u prahu ne čini da šminka duže traje

Dok većina smatra da nanošenje pudera u prahu pomaže da šminka duže izgleda sveže na licu, Morelova tvrdi da to baš i nije tačno.

- Ja ne stavljam puder u prahu svakog dana i ne mislim da to sprečava stvaranje sjaja na licu, niti da pomaže da šminka duže bude sveža. Sve što radi je da doda teksturu koži, što znači da vam puder u prahu nije uvek potreban, to zavisi od vaše kože -

Ona insistira da puder u prahu treba posebno izbegavati u hladnijim danima ako želite da izgledate prirodno - ovaj puder će učiniti da vaše lice izgleda suvo na hladnoći.

 

 

Hladni tonovi su potcenjeni

Morelova smatra da hladni tonovi šminke, ako se pametno koriste, mogu da učine da koža i oči deluju "toplije".

- Povremeno nosim tople tonove šminke, ali zbog njih delujem bledo, i to sam primetila na dosta devojaka - blogerka kaže da oni koji imaju hladniji ton kože treba više da eksperimentišu i da, na primer, nose pink ruž, pa čak i rumenilo koje ima ljubičasti sjaj.

 Crveni karmin takođe izgleda sjajno na koži hladnijeg tona, dok će siva, plava, zelena i tamno ljubičasta senka istaći oči.

 

Pigment u proizvodima nije uvek dobar

Dok brojni proizvođači svoje proizvode reklamiraju rečima "sa više pigmenta", Morelova kaže da to nije uvek dobra stvar.

- Kada nanesete proizvod koji ima više pigmenta, ako napravite i najmanju grešku, teško ćete je ispraviti. Uostalom, ponekad želite da šminka da neki blaži efekat, prirodniji, tako da pigment nije uvek dobra stvar -

Takođe, ističe da ako nanesete više slojeva proizvoda koji ima više pigmenta, sve što ćete postići je da šminka izgleda "naslagano" i da se nataloži na svakom prevoju.
 

Izbegavajte suve mat ruževe

- Mat ruž izgleda sjajno u prvih sat vremena, ali čim počnete da jedete, pijete ili pričate, počinje da se suši na usnama i izgleda užasno. Ako želite mat efekat, pronađite karmin koji se ne suši na usnama -savetuje ona.

 

Izvor: Still
Foto: Youtube/Printscreen/Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost