ČESTO RADIMO STVARI ZATO ŠTO "TO TAKO TREBA": Protrljate zglob o zglob kad nanesete parfem, greška, urdite ovo i duže ćete opojno mirisati!!

 

 

 U ove mitove o nezi i ulepšavanju smo svi već čuli hiljadu puta, a u neke od njih i dalje verujemo. Međutim, australijska savetnica za ulepšavanje Alison razbija ove mitove. Verovatno će vas iznenaditi da su neke od ovih stvari neistinite.

 

Kosa brže raste ako je redovno šišate

Alison kaže da to koliko često šišate kosu ima malo uticaja na to koliko brzo raste. Jačina folikula određuje koliko je kosa zdrava.

- Skraćivanje vrhova ne utiče na rast kose jer se rast kose "dešava" u koži glave" - objašnjava ona.

 

Zbog brijanja dlačice brže rastu

 S obzirom na to da iz kože prvo proviri najgušći deo dlake, lako je pomisliti da vam dlačice brže rastu zbog brijanja. Ali, samo tako izgleda. Dlačice vam neće brže rasti niti će biti gušće svaki put kad se obrijete.

- Ne možete da promenite veličinu folikula dlake - poručuje Alison.

 

Protrljajte zglob o zglob kad nanesete parfem

 Svi to radimo - naprskamo parfem na ručni zglob, a onda spojimo ruku o ruku da bi se miris proširio. Ali, parfem bi zapravo trebalo da naprskamo na kosutvrdi savetnica.

- Vlakna odeće 'zatvaraju' miris, zato je najbolje parfem naneti na kosu - Alison.
 

Zbog šminke imate bubuljice

To je veoma čest mit. Ali, šminka će vam napraviti problem jedino ako je ne skidate uveče, već sa šminkom na licu legnete na spavanje.

 

Topla voda otvara pore

Ova praksa može da vam donese više štete nego koristi, upozorava savetnica Alison.

- Pore nisu vrata koja treba da otvarate i zatvarate. One su osetljive na temperaturu i topla vode može da dovede do oticanja kože - poručuje Alison.

 

Izvor: Still
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost