Izvor:
23.04.2018 u 14:01
0

UBLAŽITE IH: Jednim potezom obrišite bore smejalice!

Ako ne možete da pogodite nijansu identičnu vašoj koži, bolje je odlučiti se za onu koja je malo svetlija od tena, jer će koža izgledati svežije.

Nijanse uvek isprobavajte na licu: napravite liniju puderom od obraza do linije vilice, lagano je utrljajte u kožu i pogledajte kako izgleda na prirodnom svetlu.

Puder ili baza za šminku posebno je važan za područje oko usta, ali i usne. Najpre stavite dnevnu hidratantnu kremu, zatim balzam za usne, sačekajte nekoliko minuta pa sve fiksirajte puderom.

Što se tiče linija oko očiju, skrenućete pažnju s njih kremastim senkama. A ispod očiju nanesite svetli korektor kako biste izgledali odmorno.

Tečni puder, a ne u prahu za zreliju kožu

Puder u prahu najviše će istaći bore pa je mnogo bolji izbor onaj u tečnom obliku, ali štedljivo s njim. Da bi on stvarno dobro izgledao na koži, ona pre svega mora biti negovana. To znači da je piling jedanput nedeljno obavezan, a pri skidanju šminke nemojte biti pregrubi, posebno oko očiju.

Šećer i kokosovo ulje ublažavaju bore

Možete i sami da pripremite sredstvo za ublažavanje bora smejalica, a potrebne su vam kašičica kokosovog ulja i kašičica smeđeg šećera. Pomešajte sastojke, pa nanesite oko usta i isperite nakon minut-dva. Masaža tom mešavinom izazvaće "omekšavanje" bora, a i kasnije će koža bolje upijati hidratantnu kremu.

"Škiljenje" takođe izaziva bore oko očiju

Ulje noćurka, jojobe, aloe vere ili susama idealni su za dubinsku hidrataciju kože i njenu elastičnost. Osim kozmetike, za lepu kožu sa što manje bore važna je i ishrana s obiljem voća i bar osam čaša vode na dan. Ako previše naprežete oči, to takođe izaziva nastanak bora, pa obavezno posetite očnog lekara.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/salonadut

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter