Izvor:
11.08.2018 u 14:27
0

ZBOG NJE MOŽEMO DA DOBIJEMO INFEKCIJU: Ovu grešku posle tuširanja svi pravimo!

Jeste da tuširanjem otklanjamo nečistoću i bakterije i tako se štitimo od potencijalnih infekcija, ali neke navike nakon tuširanja mogu ugroziti zdravlje.

Da li i kod vas to izgleda ovako: Izađete iz kade, površno se obrišete peškirom, obučete se i nastavljate da obavljate aktivnosti kao i pre tuširanja?

Upravo ta navika – oblačenje odeće pre nego što smo se osušili nije dobra ideja, jer ona ugrožava zdravlje vagine.

"Oblačenje donjeg veša na još uvek vlažno intimno područje, pogodno je za formiranje gljivične infekcije, jer gljivice rastu na vlažnim mestima. I upravo zbog toga do infekcija čećše dolazi tokom leta, kada se žene dovoljno detaljno ne obrišu nakon tuširanja", objašnjava dr Džejson Džejms iz ginekološkog centra u Majamiju.

"Toplina, vlaga i trenje mogu dovesti do iritacije i potencijalne promene pH vrednosti, što povećava šanse za preteran rast gljivica i može prerasti u kliničku infekciju".

Kako sprečiti?

Ako ste u haosu i odmah nakon tuširanja morate napustiti stan, onda vam savetujemo da prvo obučete grudnjak i majicu, pa tek onda donji deo veša, kako bi vagina mogla da se osuši.

Takođe, koristite samo pamučno rublje jer ono štiti od vlage i zbog svoje prijatnosti ne izaziva iritaciju kože.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter